Hlavní obsah

Hamšík se upsal Göteborgu

Göteborg

Kapitán slovenské fotbalové reprezentace Marek Hamšík bude hrát po odchodu z čínské ligy za IFK Göteborg. Se švédským klubem podepsala bývalá hvězda Neapole smlouvu do konce srpna. Třiatřicetiletý záložník chce v Göteborgu získat herní praxi před letním mistrovstvím Evropy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán slovenské reprezentace Marek Hamšík.

Článek

Hamšík jednal o návratu do Slovanu Bratislava, z kterého ale sešlo. Nakonec se nejlepší slovenský hráč poslední dekády domluvil na angažmá s osmnáctinásobným švédským mistrem, který čeká na další titul od roku 2007.

"Od prvního kontaktu jsme si rozuměli, vidí věci stejně jako my," uvedl sportovní ředitel IFK Göteborg Pontus Farnerud. "Marek má velkou motivaci tu něco dokázat. Díky svým schopnostem, charismatu a zaujetí je to výjimečný hráč," dodal.

V zahraničí působí Hamšík od roku 2004, kdy odešel do italské Brescie. Jméno si udělal v Neapoli, kde hrál v letech 2007-2019, byl kapitánem a stal se klubovým rekordmanem v počtu odehraných zápasů i vstřelených gólů. Před dvěma lety zamířil do čínského klubu Ta-lien I-fang.

Reklama

Související témata: