Hlavní obsah

Hiddink končí v Machačkale, i když nedávno prodloužil smlouvu

Moskva

Nizozemský kouč Guus Hiddink se rozhodl odejít od fotbalistů Anži Machačkala, přestože minulý měsíc s bohatým ruským klubem prodloužil o rok smlouvu. Vedení dagestánského celku ihned oznámilo jméno jeho nástupce, kterým se stal další Nizozemec René Meulensteen, jenž po odchodu Alexe Fergusona z lavičky Manchesteru United skončil v realizačním týmu anglického mistra.

Foto: Jan Tauber

Nizozemský trenér Guus Hiddink

Článek

Hiddink by podle spekulací mohl převzít Barcelonu, která hledá náhradu za Tita Vilanovu, který v pátek rezignoval kvůli léčbě rakoviny.

Meulensteen přišel do Anži už začátkem července, kdy byl jmenován Hiddinkovým asistentem. Už po dvou kolech nového ročníku ruské ligy, z nichž Machačkala získala jen bod, svého slavnějšího krajana vystřídá v roli hlavního kouče.

V minulém ročníku dovedl Hiddink tým s kamerunskou hvězdou Samuelem Eto'em ke třetí příčce a postupu do Evropské ligy. "Vždy jsem říkal, že moje mise v Anži může skončit ve chvíli, kdy bude klub schopen růst a vyvíjet se i beze mě. Ta chvíle teď nastala," řekl bývalý kouč Realu Madrid, Chelsea, Valencie a reprezentací Nizozemska, Ruska či Turecka.

Reklama

Související témata: