Hlavní obsah

Homofobní urážky budou v nizozemském fotbale důvodem k přerušení zápasů

Homofobní pokřikování fanoušků bude od nadcházející sezony v nizozemské fotbalové lize důvodem k přerušení zápasů. Jedince, kteří budou z urážlivého chování usvědčeni, čeká zákaz vstupu na stadiony na 18 měsíců. O zavedení nových pravidel dnes informoval nizozemský fotbalový svaz (KNVB).

Foto: Fotobanka Profimedia

Nizozemští fotbaloví fanoušci

Článek

"Fotbal je pro všechny. Společně jsme vytyčili hranici. Kroky, které nyní zavádíme, si vyhodnotíme na konci sezony 2023/24 a uvidíme, zda přinesly zamýšlený efekt," uvedla ředitelka profesionálního fotbalu KNVB Marianne van Leeuwenová.

Na opatřeních se jednomyslně shodli zástupci profesionálních klubů na společném zasedání. V případě homofobních pokřiků z hlediště nejprve hlasatel dvakrát fanoušky upozorní, pokud budou i nadále v urážlivém skandování pokračovat, rozhodčí přeruší zápas.

K podobnému kroku sáhl už v lednu anglický svaz, který přidal homofobní urážky na seznam prohřešků, za něž hrozí fanouškům na stadionech tresty.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.