Hlavní obsah

Hráč Bundesligy měl dopravní nehodu. Osmnáctiletý řidič druhého vozidla zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nizozemský fotbalista Rick van Drongelen byl účastníkem tragické dopravní nehody, při které zemřel osmnáctiletý řidič druhého vozidla. Obránce, který je oficiálně hráčem bundesligového Unionu Berlín, ale aktuálně hostuje v prvoligovém belgickém klubu KV Mechelen, byl na cestě na trénink a při nehodě zřejmě neutrpěl vážnější zranění. Okolnosti nehody vyšetřuje policie.

Foto: @Foot_NL, Twitter

Fotografie z místa nehody nizozemského fotbalisty.

Článek

O nehodě informoval belgický klub v prohlášení na svých stránkách. „Chceme vyjádřit soustrast rodině oběti," uvedl sportovní ředitel Tom Caluwé. „Dozvěděli jsme se, že nehoda se stala dnes (ve středu) ráno, když byl Rick na cestě na trénink," řekl Caluwé.

Třiadvacetiletý obránce byl převezen do nemocnice, ale jeho zranění nebyla prý na první pohled vážná. „Vyšetření nám ukážou víc," dodal Caluwé. Okolnosti nehody vyšetřuje policie. Ta zatím pouze uvedla, že k nehodě došlo před osmou hodinou ráno nedaleko města Axel. Na místo byl původně povolán i záchranný vrtulník, který byl později zrušen.

Drongelen debutoval v sezoně 2015/16 v dresu Sparty Rotterdam, kde nastupoval v základu. Ze Sparty přestoupil do Hamburku a z něj si ho vybral Union Berlín, jenže ten ho vzápětí poslal na hostování do belgického Mechelenu, za který v letošní sezoně odehrál 10 zápasů.

Reklama

Související témata: