Hlavní obsah

Hrdina! Fotbalista zachránil soupeři život, poté poslal Ukrajině emotivní vzkaz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V zápase 21. kola rakouské Bundesligy mezi Austrií Vídeň a Wolfsbergem, kde domácí zvítězili 1:0, došlo k jednomu emotivnímu momentu. Krátce před koncem zápasu totiž gruzínský záložník hostů Luka Lochošvili zřejmě zachránil život svému soupeři, Georgu Teiglovi, kterému po srážce zapadl jazyk. Lochošvili se po utkání skrze vzkaz na tričku vyjádřil také k situaci na Ukrajině. Mnozí jej nyní oslavují jako hrdinu.

Foto: @GeorgianFooty, Twitter

Luka Lochošvili (vpravo) poskytl spolu se spoluhráčem svému soupeři Georgu Teiglovi první pomoc.

Článek

Jsou situace, kdy i během zápasu se samotná hra či výsledek stane podružnou záležitostí. Jako například v utkání 21. kola rakouské bundesligy mezi týmy Austria Vídeň a Wolfsbergem. Krátce před koncem zápasu totiž domácí Georg Teigl dostal kolenem do spánku od Nikolase Veratschniga a zůstal nehybně ležet na trávníku.

Okamžitě k němu přispěchali protihráči, kteří zachovali duchapřítomnost a bleskově zasáhli. Obránce Lochošvili si všiml, že Teiglovi zapadl jazyk. „Otevřel jsem mu pusu a myslím, že jsem mu v poslední vteřině vytáhl jazyk," vysvětlil Lochošvili v rozhovoru pro Sky. I když záchranáři doporučují v takových případech pouze zaklonit hlavu, jeho reakce byla pohotová a zřejmě Teiglovi zachránila život.

Fotbalista nakonec z trávníku odešel po svých a zamířil hned do nemocnice. Vyšetření ukázala, že utrpěl zlomeninu lebky, jařmového oblouku a čelisti. V současnosti je hospitalizován ve vídeňské nemocnici. Podle týmového lékaře je mimo ohrožení života.

Gruzínský záložník Lochošvili po konci zápasu skrze vzkaz na svém triku také vyjádřil podporu ukrajinskému lidu, který momentálně čelí ruské vojenské invazi. „Stojím za Ukrajinou, zůstaňte silní," stálo v jeho sdělení.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.