Hlavní obsah

Hromadná šarvátka a pět červených karet! Šlágr francouzské ligy končil vyhroceně

Rozhodčí měl co dělat, aby zvládl napjatou situaci. Hodně divoký závěr utkání si pro diváky připravili fotbalisté Lyonu a Monaka v nedělním duelu 35. kola francouzské Ligue One. Hosté z Lyonu na Stade Louis II zvítězili 3:2 gólem z 89. minuty. Infarktový závěr střetnutí následně vyústil ve výbuch emocí. Hráči obou celků se pustili do hromadné šarvátky. Čtyři z nich po ní uviděli červenou kartu, jeden z fotbalistů byl vyloučen po dvou žlutých kartách už dříve.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Monako vedlo od 25. minuty gólem Vollanda, hosté ale po změně stran vyrovnali, když se trefil Depay. Lyon šel v 70. minutě do deseti, ale přesto dokázal o sedm minut později vsítit branku a jít do vedení.

Když domácí v 86. minutě vyrovnali, vypadalo to na dělbu bodů, ale už o tři minuty později se za Lyon trefil Cherki a domácí Monako vyšlo bodově naprázdno. Krutá porážka proti oslabenému soupeři může fotbalisty Monaka mrzet o to víc, že kvůli ní tři kola před koncem soutěže de facto přišli o možnost bojovat o ligový titul s PSG a Lille.

A úder v závěru klání skousávali opravdu těžce. Na hřišti došlo v nastaveném čase ke slovní výměně názorů, která vyústil až v ostrou a hromadnou strkanici. Klidnit emoce se nedařilo realizačním týmům ani sudím. Hlavní rozhodčí nakonec musel udělil hned čtyři červené karty.

Tři kola před koncem Ligue One vede tabulku Lille o bod před PSG. Třetí Monako ztrácí na druhou příčku už pět bodů. Čtvrtý Lyon se naopak na Monako dotáhl na rozdíl jediného bodu a v závěru soutěže může myslet na útok na místo zaručující kvalifikaci o Ligu mistrů.

Reklama

Související témata: