Hlavní obsah

Jako nebe a dudy, pochvaluje si Hloušek přestup do Polska z bundesligy

Valletta

Před Vánoci plánoval, že v přípravě zabojuje o lepší pozici. Mezi svátky však od manažera Stuttgartu dostal zprávu: nepočítáme s tebou, můžeš si najít nový klub. Český obránce Adam Hloušek nehledal dlouho, na stole mu přistála nabídka polského vicemistra Legie Varšava. Dohoda byla rychlá, v neděli podepsal 3,5letý kontrakt.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český záložník Adam Hloušek se těší na angažmá v Legii Varšava.

Článek

„Nejdřív bylo ve hře hostování, já chtěl ale přestup. Nakonec dopadlo všechno tak, jak jsem si přál," raduje se Hloušek. Předchozí dny prožil v kalupu, zastavil se až v sobotu odpoledne, kdy dorazil za svým novým týmem na soustředění na Maltu.

„Za pochodu jsem se s každým zdravil, mluvil jsem s trenérem, řešily se organizační věci. S kondičním koučem jsem se šel protáhnout, abych dal tělo do pohybu po třech dnech, které jsem procestoval," popisuje Hloušek, který si už odbyl premiéru. Na závěrečnou čtvrthodinku zasáhl do nedělní přípravy proti Plzni (2:2). Pro Hlouška přitom začala sezóna ve Stuttgartu skvěle. Ze „svého" levého kraje se posunul na stopera, odehrál úvodní čtyři kola bundesligy. Jenže pak jako když utne, do konce podzimu stihl jen tři střídání.

„V létě přišli noví hráči, přesto jsem se probojoval do základu. Jenže smůla byla, že jsme nevyhrávali a muselo se něco změnit. Poté, co přivedli dalšího stopera, bylo logické, že ze sestavy vypadnu já," podotýká Hloušek, kterého těší nový dlouhý kontrakt. Bylo mu 27 let, během kariéry podstoupil opakované operace kolene. Délka smlouvy za této konstelace je výjimečná.

Jako nebe a dudy

„Počítal jsem původně s kontraktem na dva a půl roku, v neděli před podpisem jsem se dozvěděl, že je o rok delší," rozplývá se. Vzápětí však dodává, že odchod ze Stuttgartu nebere jako vysvobození.

„Nemůžu o klubu říct nic špatného. Spíš než vysvobození je to pro mě nová šance. Po sportovní stránce se dostanu do úplně jiných sfér, budu mít možnost hrát o evropské poháry, o polský titul i o pohár. V tomto směru je to pro mě jako nebe a dudy. Mám velkou naději mít z fotbalu zase radost," tvrdí Hloušek.

V situaci, ve které byl ještě před několika dny, mu myšlenky na mistrovství Evropy byly úplně cizí. Teď přiznává, že malou naději na nominaci cítí. „Sportovní ředitel Legie mi řekl, že udělají všechno pro to, abych se mohl na šampionát dostat. Komunikace s lidmi v klubu je úžasná, jsem vykulený, jak se ke mně chovají. Pokud budu pravidelně nastupovat a budeme hrát o titul, šance na reprezentaci je. Ale teď to není můj hlavní cíl," uzavírá Hloušek.

Reklama

Související témata: