Hlavní obsah

Je to kolosální úspěch, raduje se z titulu Gerrard. Teď chce vyřadit Slavii

Glasgow/Praha

Trenér fotbalistů Glasgow Rangers Steven Gerrard označil zisk titulu za kolosální úspěch. Slavný tým ovládl skotskou ligu poprvé od sezony 2010/11 a navíc s velkým předstihem. Rangers se nyní podle Gerrarda plně soustředí na Evropskou ligu, v níž se ve čtvrtek v úvodním osmifinále představí na hřišti pražské Slavie.

Foto: Francisco Seco, ČTK

Kouč Glasgow Rangers Steven Gerrard

Článek

Gerrardovi svěřenci se z ligového prvenství definitivně radovali po nedělní remíze městského rivala a obhájce titulu Celticu 0:0 v Dundee. Rangers ukončili devítileté kralování Celticu. Během 32 ligových zápasů ani jednou neprohráli, nastříleli 77 branek a jen devětkrát inkasovali. Šest kol před koncem mají na Celtic nedostižný náskok 20 bodů.

"Zažili jsme neuvěřitelnou cestu, zasloužíme si ji. Bylo to týmové a společné úsilí. Je to kolosální úspěch a jsem nesmírně hrdý, že jsem toho součástí jako trenér. Nedokázal bych to bez všech, kteří mě podpořili, takže bych jim za to rád poděkoval," citoval klubový web Gerrarda, pro něhož jde o první trofej v trenérské kariéře.

"Jezdci" získali rekordní 55. skotský titul v historii. "Je velmi těžké to teď vyjádřit slovy. Jsem na emocionálním vrcholu. Byla to cesta, která ještě neskončila. Přijde toho víc. Po každé výhře je to pro mě o tom, co bude následovat. Především jsem hrozně pyšný na hráče. Jsou to ti nejdůležitější lidé v klubu," uvedl Gerrard.

"Nejsou ale tak důležití jako fanoušci. Ti tvoří tenhle klub a titul patří jim. Zažili jsme pády a jednu dobu jsme byli opravdu dole, ale teď jsme neuvěřitelně na výši," připomněl čtyřicetiletý Angličan rok 2012, kdy byl slavný celek kvůli finančním problémům přeřazen do čtvrté ligy a mezi elitu se vrátil o čtyři roky později.

Rangers nyní zaměří pozornost na Evropskou ligu. "Chci v ní postoupit mezi posledních osm týmů. To je naše další výzva a plně se na ni soustředíme," řekl někdejší záložník Liverpoolu, Los Angeles Galaxy a anglické reprezentace.

"Je březen a potřebuju, aby hráči podávali odpovídající výkony až do konce sezony. Musíme si titul užít a připravit se na další výzvu. Glasgow Rangers je o vítězství a všichni pod tím tlakem a zodpovědností žijeme. Je to ale o tom, co bude následovat a na to musím hráče připravit," konstatoval Gerrard.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: