Hlavní obsah

Kuchta dostal po vyloučení v ruské lize trest na dva zápasy

Útočník Jan Kuchta přijde po vyloučení v nedělním utkání se Soči o nejbližší dva zápasy Lokomotivu Moskva v ruské fotbalové lize. Stejný trest dostal od disciplinární komise Brazilec Rodrigo, s nímž se český reprezentant dostal do konfliktu.

Foto: fclm.ru

Exslávista Jan Kuchta (číslo 9) v dresu Lokomotiv Moskva

Článek

Kuchta obdržel červenou kartu v 60. minutě poté, co se po souboji o míč s Rodrigem zvedal a opřel se při tom kolenem o hrudník brazilského hráče. Rodrigo ho vztekle poslal k zemi a dostal červenou kartu taky. Situace vyvolala na hřišti zlou krev, sudí potrestal oba hráče po prozkoumání videa. Zápas skončil 2:2.

Zástupcům Soči přišel trest pro Kuchtu nedostatečný. "Máme za to, že takové počínání by nemělo být považováno jen za hrubou hru, ale za ohrožení života protihráče. Takovýhle útok může vést k srdeční tamponádě a ohrozit zdraví hráče. Domníváme se, že jednání hráče Lokomotivu vedlo ke zranění našeho fotbalisty. Rodrigovi diagnostikovali zlomeninu žebra," uvedl klub v prohlášení.

Lokomotiv, který je v tabulce na šestém místě, hraje v sobotu s Nižním Novgorodem. O týden později přijde Kuchta o zápas s vedoucím Petrohradem.

Reklama

Související témata: