Hlavní obsah

Kuchta si na premiéru v ruské lize počká, jeho Lokomotiv zůstává ve Španělsku

Ruská fotbalová liga nejspíš o víkendu nezačne. Plánovaných zápasů 19. kola se totiž dotkne válečný konflikt po ruské agresi proti Ukrajině. „Ruský fotbalový svaz a vedení Premier League záležitosti související se zápasy nastávajícího ligového kola řeší,“ stojí ve společném prohlášení. Jako důvod je uváděno uzavření letišť v Krasnodaru a Rostově na Donu.

Foto: FCLM.ru

Exlávista Jan Kuchta dál trénuje s Lokomotivem Moskva ve Španelsku.

Článek

Právě v Krasnodaru se měl v neděli představit v premiéře v ruské nejvyšší fotbalové soutěži slávistický útočník Jan Kuchta, který v zimě přestoupil do Lokomotivu Moskva. V přípravě, kterou moskevští Železničáři absolvovali ve španělské Marbele, se mu dařilo, prosazoval se i střelecky, na první gól v ruské lize si ale počká.

V destinacích poblíž hranic s Ukrajinou se však měly hrát i další ligové zápasy. V Rostově na Donu měla nastoupit Křídla sovětů, v Soči měl hrát Arsenal Tula.

„Všechny zmiňované zápasy mohou být odloženy kvůli výjimečnému stavu zavedenému v jižních oblastech země," informuje ruský portál MK-Sport a přidává, že už dříve byla uzavřena letiště v Gelendžiku, Elistě, Stavropolu, Belgorodu, Brjansku, Orlu, Kursku, Voroněži a Simferopolu.

Foto: fclm.ru

Dres pro Jana Kuchtu je připraven...

Proti přerušení ligové soutěže se ovšem vyslovil čestný prezident Ruské fotbalové unie Vjačeslav Koloskov.

„Není důvod k přerušení ligy. Některá letiště byla sice oficiálně uzavřena, hlavně na jihu, kde jsou kluby Premier League. Soupeři se musí do měst v těchto oblastech dostat, ale mohou jet přece vlakem nebo autobusem. Hlavně ti, co se nachází poblíž," prohlásil Koloskov.

Jen pro zajímavost, z Moskvy do Krasnodaru je to 1367 kilometrů, takže cesta autobusem by Lokomotivu Moskva, kde hraje Kuchta, trvala přes sedmnáct hodin. Vlakem by pak Železničáři putovali dokonce přes dvacet hodin.

Foto: fclm.ru

Jan Kuchta  si na první ligové góly v Rusku počká.

Lokomotiv je ovšem stále ještě na soustředění ve Španělsku, odkud měl letět přímo do Krasnodaru a tam v neděli nastoupit k zápasu.

„Takový byl původní plán. Nyní se mužstvo vrátí s největší pravděpodobností do Moskvy, kde bude čekat na rozhodnutí vedení soutěže a Ruské fotbalové unie o místě a datu utkání. Tréninky ve Španělsku probíhají podle plánu v obvyklém režimu," oznámilo vedení Lokomotivu Moskva.

Reklama