Hlavní obsah

Kuchta způsobil Lokomotivu problém, Chimki podaly proti jeho startu protest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exlávistický útočník Jan Kuchta způsobil hned v prvním vystoupení na ruské ligové scéně svému novému klubu problém. Nastoupil totiž v základní sestavě Lokomotivu, v utkání proti Chimki dokonce vstřelil vítězný gól, jenže podle mínění soupeře k zápasu vyrukovat nesměl. V posledním vystoupení ve slávistickém dresu loni v prosinci proti ostravskému Baníku byl za úmyslné hraní rukou vyloučen a česká disciplinární komise mu zastavila činnost na jeden zápas. Jenže Kuchta si trest neodpykal a přestoupil do Ruska...

Foto: fclm.ru

Exslávista Jan Kuchta způsobil Lokomotivu problém hned v prvním zápase.

Článek

Trest se tudíž měl přenést do jeho nového angažmá, tedy konkrétně do moskevského Lokomotivu. A Chimki na to po zápase s Lokomotivem upozornily disciplinární komisi Ruského fotbalového svazu.

„Podali jsme protest proti jeho startu," cituje ruský Sport-express člena dozorčí rady fotbalového klubu Chimki Romana Těrjuškova. „Navíc dal gól, takže nás to poškodilo."

„Ano, Chimki skutečně protest podaly. Budeme se jím zabývat, jako obvykle," potvrdil šéf disciplinární komise Ruské fotbalové unie Artur Grigoryans, že Kuchtovo premiérové vystoupení bude mít dohru u jeho disciplinárky. Už ale neprozradil, zda Lokomotivu hrozí za neoprávněný start Kuchty kontumace.

Kuchta odehrál před zraky 3100 fanoušků v nedělním duelu celých devadesát minut a vítězný gól Lokomotivu vstřelil v 80. minutě. Namísto německého kouče Markuse Gizdola, který opustil Moskvu po ruské invazi na Ukrajinu, vedl mužstvo „Železničářů" Dmitrij Loskov.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.