Hlavní obsah

Lahůdkový balón! Český útočník při premiéře v barvách polského mistra zazářil

Praha

Soutěžní debut v dresu Legie se Tomáši Necidovi povedl. Příchod sedmadvacetiletého fotbalového útočníka do varšavského klubu provázela velká očekávání, český kanonýr však fanoušky hned v prvním zápase ujistil, že bude pro úřadujícího polského šampióna velkou posilou. Při své premiéře v Ekstraklase zazářil, když na půdě Arky Gdyně nahrál na jediný gól hostů, kteří v ligové tabulce po nejtěsnější výhře 1:0 nadále stíhají vedoucí duo Jagiellonia Bialystok - Lechia Gdaňsk.

Necid nahrál na vítězný gól Legie.

 
Článek

Necid hostuje v Legii, za niž nastupuje i obránce Adam Hloušek, do konce sezóny z tureckého Bursasporu. V týmu obhájce titulu by měl nahradit švýcarského forvarda Aleksandra Prijovice, jenž v zimě odešel do PAOK Soluň. Odchovanec Slavie sice gól v úvodním jarním kole na hřišti Arky nedal, přesto se stal jedním z hrdinů sobotního střetnutí.

Ve 39. minutě zpracoval míč v pokutovém území a mezi nohama obránce Adama Marciniaka poslal na zadní tyč lahůdkový míč, který bez potíží dopravil do sítě Tomasz Jodlowiec.

Výkon českého útočníka potěšil i trenéra Legie Jaceka Magieru. "Tomáš potřebuje nějaký čas, aby poznal náš styl hry. Týmu ale přinese mnoho dobrého. Je ochotný pracovat, jsem s ním v tuhle chvíli spokojený," liboval si čtyřicetiletý kouč.

Reklama

Související témata: