Hlavní obsah

Machačkala propustila trenéra, může přijít Capello

MOSKVA

V bohatém ruském klubu Anži Machačkala skončil po půldruhém měsíci a bez odehraného soutěžního zápasu trenér Jurij Krasnožan. Podle médií si tak vlastník mužstva, miliardář Sulejman Kerimov, dělá prostor pro angažování slavného Itala Fabia Capella, který minulý týden odstoupil z pozice trenéra anglické fotbalové reprezentace.

Foto: Sergio Perez

Trenér Fabio Capello má uvolněnou cestu do Machačkaly.

Článek

Osmačtyřicetiletý Krasnožan se ujal Anži, za které hraje i Čech Jan Holenda, teprve na konci minulého roku. "Mohu říct jen to, že hlavním důvodem mého odchodu jsou rozdílné názory na vedení týmu," uvedl v krátkém prohlášení na klubovém webu Krasnožan, jehož předchozí angažmá v Lokomotivu Moskva skončilo po kontroverzní porážce právě s Anži.

Ruská média uvádějí, že pravým důvodem Krasnožanova vyhazovu byla jeho neschopnost vyjít s největšími hvězdami mužstva - kamerunským útočníkem Samuelem Eto'em a brazilským obráncem Robertem Carlosem.

Podle tisku je hlavním favoritem na uvolněné místo Capello, jenž už údajně o víkendu jednal v Moskvě o svém příchodu do dagestánského klubu.

Půjde už o třetí změnu na lavičce Anži během sezony. V září skončil dlouholetý kouč klubu Gadži Gadžijev, jehož funkci převzali do prosince Roberto Carlos a Andrej Gordějev. Tým strávil zimní přestávku na sedmém místě a na jaře bude bojovat o poháry. Aktuální sezona ruské ligy má tři části, neboť soutěž přechází na evropský systém podzim-jaro.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články