Hlavní obsah

Mbappé si poprvé zahrál za PSG se svým šestnáctiletým bratrem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězdný útočník Kylian Mbappé si poprvé zahrál ve francouzské fotbalové lize za Paris St. Germain se svým mladším bratrem Ethanem, kterému bude 29. prosince 17 let. Mistr světa z roku 2018 v druhém poločase zápasu proti Metám zařídil obhájcům titulu dvěma góly vítězství 3:1 a v nastavení mohl přivítat na trávníku svého sourozence, jenž v záloze vystřídal Manuela Ugarteho. Pro Mbappého to byl další dárek ke středečním 25. narozeninám.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Útočník PSG Kylian Mbappé oslavuje se spoluhráči gól proti Metám.

Článek

„Mám ohromnou radost. Pro Ethana to bylo úžasné, ale ještě víc pro mě jako staršího bráchu. Říkal jsem si, že to pro mě bude mimořádný den. Tenhle zápas si budu hodně dlouho pamatovat,“ citovala Kyliana Mbappého agentura DPA. „Nejdůležitější dnes večer bylo, že nastoupil Ethan. Vítězství a góly to ještě umocnily,“ prohlásil nejlepší střelec francouzské ligy, který má po 17 kolech na kontě 18 branek. Druhý Wissam Ben Yedder z Monaka dal o deset gólů méně.

Ethan Mbappé nastupuje za juniorku Paris St. Germain a v létě se objevil i ve třech přípravných utkáních prvního mužstva. Na podzim byl několikrát v zápasové nominaci a krátce před 17. narozeninami se dočkal profesionálního debutu.

Reklama

Související témata: