Hlavní obsah

Napadení brankáře má pořádné následky. Klub neměl s chuligánem slitování

Tohle si za rámeček nedá. Dvacetiletý fanoušek nizozemského PSV Eindhoven, který koncem února v duelu Evropské ligy proti Seville pěstí napadl brankáře španělského týmu Marka Dmitroviče, vyfasoval 40letý zákaz vstupu na stadion a tříměsíční trest odnětí svobody s odkladem na jeden měsíc. Rovněž se po dobu dvou let nesmí nacházet v oblasti kolem stadionu PSV.

Foto: Reuters

Brankář Sevilly Marko Dmitrovič se bránil proti napadení dvacetiletého mladíka.

Článek

K incidentu došlo 23. února během odvetného zápasu o postup do osmifinále Evropské ligy. Jeden z fanoušků domácího PSV vběhl na hrací plochu a přiřítil se k brankáři Dmitrovičovi, kterého udeřil pěstí do obličeje. Jednatřicetiletý strážce tyčí poté svalil domácího příznivce na zem, načež si ho vzali „do péče" pracovníci bezpečnostní služby.

Zkrat má pro dvacetiletého mladíka pořádné následky. Od klubu totiž vyfasoval zákaz vstupu na stadion Philips po dobu příštích 40 let, tedy až do roku 2063. Navíc byl odsouzen k tříměsíčnímu trestu odnětí svobody s odkladem na jeden měsíc Okresním soudem ve východním Brabantsku.

„Kromě čtyřicetiletého zákazu vstupu na stadion PSV zahájí řízení, aby od něj vymohl jakoukoli škodu, kterou klub utrpí," uvedla nizozemská soutěž Eredivisie v prohlášení. „Od úřadu státního zastupitelství také dostal dvouletý zákaz pohybu v oblasti kolem stadionu Philips," stojí dále ve zprávě.

Nizozemský klub navíc odhalil, že na muže byl již v minulosti uvalen trest v podobě zákazu návštěvy národního stadionu do roku 2026, který mu uložil nizozemský fotbalový svaz. Podle výpovědi dvacetiletého mladíka mu vstupenku k zápasu Evropské ligy zprostředkoval jeho kamarád.

Napadený srbský brankář Dmitrovič nesl po zápase celou situaci s úsměvem. „Nikdy v životě jsem nikoho neuhodil, ale umím se bránit," řekl s úsměvem reprezentant, který i přes porážku 0:2 v odvetném zápase mohl s týmem oslavit postup do osmifinále.

Reklama