Hlavní obsah

Obránce Abidal se po konci smlouvy v Barceloně vrátil do Monaka

Monako

Francouzský fotbalista Éric Abidal se po vypršení smlouvy v Barceloně vrací do Monaka, kde působil naposledy před jedenácti roky. Třiatřicetiletý obránce, jenž loni podstoupil transplantaci jater, s nováčkem Ligue 1 podepsal roční kontrakt s opcí na další sezónu.

Foto: Karel Navarro, ČTK/AP

Éric Abidal, druhý zprava, během exhibičního utkání po boku Lionela Messiho (vpravo), Daniela Osvalda (vlevo), Daniela Alvese (druhého zleva) a Ezequiela Lavezziho.

Článek

Abidal se předloni podrobil operaci nádoru na játrech. Rok poté se rodák z Lyonu dozvěděl, že musí na transplantaci. Lékaři mu po zotavení povolili vrátit se k fotbalu a letos v dubnu odehrál francouzský zadák v dresu Barcelony první celý zápas. Na konci května však v katalánském týmu po šesti letech skončil, protože mu nebyl prodloužen kontrakt.

Jednašedesátinásobný reprezentant a vicemistr světa z roku 2006 právě v Monaku odstartoval v roce 2000 svou profesionální kariéru, která poté vedla přes Lille a Lyon až do Barcelony.

Francouzský klub vlastněný ruským miliardářem Dmitrijem Rybolovlevem v něm získal další hvězdnou posilu.

Finalista Ligy mistrů z roku 2004 už v letním přestupovém období získal například Radamela Falcaa z Atlétika Madrid, Jamese Rodrígueze a Joaa Moutinha z Porta, Jérémyho Toulalana z Málagy nebo Ricarda Carvalha, jenž přišel zadarmo po vypršení smlouvy v Realu Madrid.

Reklama

Související témata: