Hlavní obsah

Podepsáno, jsem váš trenér! Látal se vrací do Polska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

S Piastem Gliwice dokázal téměř zázraky, teď se do Polska vrací jako spasitel. Český internacionál Radoslav Látal se stal novým trenérem fotbalistů polské Niecieczy. Bývalý kouč Olomouce podepsal v klubu smlouvu do konce sezony 2022/23. Termalice patří poslední příčka tabulky, na záchranu ztrácí šest bodů. Látalovým asistentem bude Radim Kučera, naposledy kouč Teplic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radoslav Látal jako trenér Sigmy Olomouc během utkání se Spartou.

Článek

Krátké video, ale působivé. Dá svůj podpis na oranžový dres a oznámí. „Podepsáno, jsem trenér Termaliky," usmívá se Radoslav Látal do kamery.

Jeho úkol přitom nebude vůbec snadný. Piast Gliwice dokázal před lety dovést k historickému umístěním, druhému místu v polské soutěži, a tudíž postupu do druhého předkola Evropské ligy, za což byl vyhlášen nejlepším trenérem polské ligy za sezonu 2015/16. Tentokrát přichází poslední Niecieczu zachránit.

Termalica předvedla slušný veletoč. Jako nový kouč byl 6. ledna představen Michal Probierz, trenér však necelé dva dny po podpisu smlouvy s klubem spolupráci ukončil.

Teď tedy osmnáctý tým Ekstraklasy přebírá dvaapadesátiletý Látal. Vystřídal na lavičce Waldemara Piatka, který převzal v prosinci mužstvo místo odvolaného Mariusze Lewandowského.

Látal povede v novém působišti i své krajany Michala Bezpalce a Michala Hubínka a exslávistu Murise Mešanoviče. Další čeští hráči Adam Hloušek a Martin Zeman minulý týden v polském klubu skončili.

Vicemistr Evropy z roku 1996 Látal vedl po konci hráčské kariéry také Baník Ostrava, Košice, polské Gliwice, běloruský Brest a Trnavu. Naposledy působil v Olomouci, kde během své kariéry hrával. Po minulé sezoně v Sigmě skončil.

Nieciecza vstoupí do jarní část 4. února doma proti Jagiellonii Bialystok, o čtyři dny později tým čeká duel na hřišti mistrovské Legie Varšava, která je předposlední.

Reklama

Související témata: