Hlavní obsah

Našel se! Bývalého hráče Chelsea vyprostili po zemětřesení v Turecku živého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Velká úleva se nakonec dostavila. Někdejší fotbalista Chelsea či Newcastlu Christian Atsu momentálně hájící barvy Hataysporu už byl nalezen a vyproštěn zpod trosek, pod nimž byl uvězněn po zemětřesení, které s tragickými následky zasáhlo Turecko a Sýrii. „Christiana Atsua už se podařilo vyprostit, utrpěl nějaká zranění,“ sdělil pro Radyo Gol klubový viceprezident Mustafa Özat.

Foto: Newcastle United

Ghanský fotbalista Christian Atsu na archivním snímku.

Článek

Počet obětí tragického zemětřesení se vyšplhal už téměř na 5000. Záchranářské práce za účelem nalezení přeživších pod troskami zřícených budov stále probíhají. Při jedné z nich se záchranáři snažili nalézt i ghanského ofenzivního fotbalistu Atsua.

Ten přitom ještě v neděli dával v turecké Superlize rozhodující gól proti Kasimpase na 1:0 v sedmé minutě nastavení. „Důležitá výhra pro náš tým, jsem rád, že jsem se gólově prosadil," radoval se po utkání.

Pár hodin poté začalo v Turecku ničivé zemětřesní, které zasáhlo Kahramanmaras, kde Hatayspor sídlí, obzvlášť nemilosrdně.

Naštěstí se nepotvrdila zpráva o pohřešování jiného fotbalisty tohoto klubu Onura Erguna. „Díky všem, kteří mi volali a měli o mě starost. Jsem v pohodě, jenom jsem nemohl odpovídat na telefon, protože tu máme problém se sítí," napsal na Instagram.

V případě Christiana Atsua referoval v pondělí list A Bola o tom, že už je v nemocnici s poraněnou nohou a dýchacími obtížemi. Krátce na to však uvedl jeho spoluhráč Alici, že Atsu je stejně jako sportovní ředitel klubu Taner Savut stále pod troskami.

„Taner Savut a Christian Atsu zůstávají uvězněni v sutinách. Potřebujeme co nejdříve pomoc. Ekinci Mahallesi, İnönü Boulevard, blok A1, byt 9, Ronesans Residence, Hatay," apeloval i s uvedením adresy Alici.

Jeho bratr Barş Alici prozradil pro server Sports Arena, že s Atsuem ještě mluvil po první vlně zemětřesení, kterou podle jeho slov přežil jen s odřeninami a lehkým krvácením. Po následující vlně už se mu ale s ghanským fotbalistou spojit nepodařilo.

Podle aktuálních zpráv se pod sutinami stále nachází sportovní ředitel klubu Savut.

31letý Atsu přestoupil z Porta do Chelsea v roce 2013, ale neodehrál za ni v soutěžním zápase ani minutu, po sérii hostování nakonec zakotvil o tři roky později v Newcastlu, kde působil až do sezony 2020/21. A přes krátké angažmá v Saúdské Arábii se následně dostal do Turecka.

Během reprezentační kariéry vybojoval například stříbro na mistrovství Afriky, kde byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje a ovládl i anketu o nejhezčí gól mistrovství. Svoji zem reprezentoval i na MS 2014.

Reklama

Související témata: