Hlavní obsah

Portugalské úřady prohledaly v rámci vyšetřování podvodů i sídlo FC Porto

Lisabon

Portugalští vyšetřovatelé prohledali v rámci prověřování nelegálních plateb ve výši 20 milionů eur spojených s fotbalovými přestupy řadu nemovitostí v Lisabonu a Portu, mezi nimiž byly i kanceláře FC Porto. Podle informací státního zastupitelství se razie dotkly vedle sportovních klubů i bank a soukromých rezidencí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační snímek

Článek

"V hledáčku jsou případy minimálně od roku 2017 do současnosti, které mají zásadní mezinárodní přesah a zahrnují platby provizí ve výši více než 20 milionů eur," uvedlo státní zastupitelství v prohlášení. Vyšetřovatelé při raziích hledali důkazy o daňových únicích, podvodech, praní špinavých peněz a porušení důvěry v obchodním styku.

Zástupci Porta potvrdili, že vyšetřovatelé sídlo klubu prohledali, neupřesnili ale, zda zabavili i nějaké dokumenty. Podezření se týkají přestupů hráčů a plateb za jejich zprostředkování.

Kvůli kauze už v červenci odstoupil předseda Benficy Lisabon Luis Filipe Vieira. Funkcionář byl zadržen v rámci vyšetřování daňových podvodů a praní špinavých peněz.

Reklama

Související témata: