Hlavní obsah

Pospíšil: S Romanem se zatím jen střídáme

PRAHA

Fotbalisté Hearts se po vnitřních klubových problémech nadechli k lepším výkonům a stíhají čelo tabulky skotské Premier League. Přispívají k tomu i oba čeští útočníci. V předsilvestrovském duelu v Kilmarnocku odehrál více než hodinu Michal Pospíšil, kterého vystřídal Roman Bednář. Do Edinburghu si však vezli jen bod za bezbrankovou remízu. KOMENTÁŘ MICHALA POSPÍŠILA

Foto: PRÁVO

Michal Pospíšil ještě v dresu Sparty.

Článek

"Je to škoda, protože jsme měli celý zápas jasnou převahu a spoustu šancí. Kolikrát míč poskakoval na brankové čáře a stačilo ho jen doťuknout, ale v rozhodujících momentech nám chyběl větší důraz a při kanonádě i kus štěstí, protože míče míjely branku domácích o centimetry. Sám jsem se do vyložené příležitosti nedostal, spíš jsem je připravoval spoluhráčům.

Když za mne přišel v 66. minutě Roman Bednář, jednu tutovku zahodil. Škoda, protože herně to z naší strany bylo perfektní, ale chybělo gólové koření, které by z naší strany zápasu slušelo. Romanův návrat po dlouhodobém zranění je znát, jen potřebuje získat víc jistoty a určitě zase bude dávat góly. S Romanem se na trávníku vlastně střídáme a říkáme si, kdy nám dá trenér šanci zahrát si spolu.

Snad to přijde, protože v poslední době jsme dvakrát hráli v rytmu úterý-sobota. Kouč točí sestavou, nechává hráče odpočinout. Situace v klubu už je klidnější a cítíme to i ze strany fanoušků. Hodně tomu napomohly dobré výsledky z poslední doby. Dvakrát jsme vyhráli a dotáhli se k týmům, které si to rozdají o místa v evropských pohárech. My bychom chtěli alespoň druhou příčku.

Celtic a Rangers jen remízoví

Bohužel jsme se o ni v sobotu připravili sami tou zbytečnou remízou. Útěchou nám může být jen fakt, že Celtic a Rangers jen remizovali a v tabulce druhý Aberdeen dokonce prohrál. Pořád je to otevřené, alespoň mezi námi třemi, když nepočítám Celtik, který má šestnáctibodový náskok. Už 2. ledna hrajeme na trávníku posledního Dunfermline a tam nesmíme zaváhat. Tři body jsou povinností.

Oslavy Nového roku nebyly nijak bujaré, protože ráno byl trénink. Přiťukli jsme si doma s manželkou a naše pozvání přijal i Roman Bednář, takže jsme si udělali po českých Vánocích i český Silvestr. S klukama z Glasgow si netelefonujeme, není čas. Hovoříme spolu, jen když se naše týmy potkají. Jirka Jarošík jde s Celtikem za titulem, ale Libora Sionka a Rangers chceme v cestě za druhou příčkou v novém roce zastavit."

Reklama

Související témata: