Hlavní obsah

Opilý funkcionář vjel do zastávky a zabil pět lidí. Při tragédii v Bratislavě vyhasl také život mladého fotbalisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenskem v neděli večer otřásla hrozná tragédie. Opilý řidič, který byl později identifikován jako generální sekretář Slovenského deaflympijského výboru Dušan Dědeček, vjel do zastávky plné lidí a pět z nich usmrtil. Mezi oběťmi je i 20letý fotbalový brankář Marek Vojtaššák.

Foto: Profimedia.cz

Tragická nehoda v Bratislavě si vyžádala pět obětí.

Článek

Pět mrtvých a zhruba stejný počet zraněných si vyžádala nedělní tragická nehoda v Bratislavě, kde opilý řidič vjel na autobusovou zastávku. Byl jím sportovní funkcionář Dušan Dědeček, který v autě vezl i svého syna, který utrpěl vážná zranění. Oběťmi byli zejména vysokoškolští studenti, mezi kterými byl i 20letý Marek Vojtaššák.

„2.10. 2022 ve večerních hodinách tragicky vyhasl život našeho studenta 2. ročníku oboru Učitelství tělesné výchovy a historie," uvedlo vedení fakulty Univerzity Komenského. Vojtaššák byl rovněž gólmanem klubu FK Vysoké Tatry, hrající šestou nejvyšší fotbalovou ligu.

Svůj poslední zápas, který se odehrál právě v neděli proti OTJ Jamník, v pozici náhradního brankáře proseděl na lavičce. Se spoluhráči však mohl slavit výhru 3:0. O pár hodin později se stal jednou z obětí tragédie.

Reklama

Související témata: