Hlavní obsah

Tragédie. Šestnáctiletý fotbalista zemřel poté, co během zápasu utrpěl vážné zranění hlavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl nadějným hráčem amerického fotbalu, ve školním týmu Linden Tigers Varsity Boys občas dokonce dostával šanci jako nováček už o rok dříve. Teď se bohužel jeden ze zápasů stal šestnáctiletému Xavierovi McClainovi osudným. Během utkání proti Woodbridge utrpěl traumatické poranění mozku, kterému po dvou týdnech v nemocnici podlehl.

Foto: Twitter

Mladý hráč amerického fotbalu Xavier McClain zemřel.

Článek

Tragickou smrt studenta střední školy v Lindenu oznámil starosta města Derek Armstead, který je i blízkým přítelem rodiny zesnulého chlapce. „Společně jsme se modlili za zázrak a doufali v jiný výsledek," napsal Armstead na Instagramu. „Tato zpráva bolí, protože jeho rodiče, Lisu a Norma, znám roky, Xaviera a Andrese, jejich dva syny, už od dětství. Děti mají přežít své rodiče, ne naopak," uvedl starosta.

Xavier McClain byl zraněn na začátku druhé půle utkání s Woodbridge. Ani přes okamžitý zásah lékařů a převoz do nemocnice se mladíka nepodařilo zachránit. Xavier bojoval dva týdny v kómatu, ale svůj boj prohrál.

Rodiče tato tragická zpráva velmi zarmoutila. Podporovali svého syna na každém zápase, ale na jeho posledním být nemohli a velmi toho litují. „Nebyl jsem na tom zápase. Budu s tím muset žít," bědoval chlapcův otec, který Xaviera odmalička trénoval.

Reklama

Související témata: