Hlavní obsah

Ajax Amsterdam - PSV Eindhoven 3:5PSV Eindhoven přestřílel Ajax a obhájil nizozemský Superpohár

Fotbalisté PSV Eindhoven přestříleli Ajax Amsterdam 5:3 a obhájili nizozemský Superpohár. O triumfu úřadujícího vítěze Nizozemského poháru nad obhájcem ligového titulu rozhodl hattrickem Guus Til. Gól a dvě asistence zaznamenal jeho spoluhráč Cody Gakpo. PSV získal rekordní třináctý Superpohár.

Článek

Eindhoven si zopakoval duel o Superpohár s Ajaxem po roce, kdy ho porazil 4:0. Mezi hlavní postavy vítěze poháru patřili nizozemští reprezentanti Til a Gakpo. Til přišel v létě do PSV z Feyenoordu a ukázal se fanouškům v prvním soutěžním utkání za nový klub ve skvělém světle. Na dva góly v prvním poločase navázal přesným zásahem i v druhém dějství a dokonal hattrick.

Gakpo mu první dva góly připravil, v druhé půli poté sám zvýšil na 4:2. Ajax sice dokázal v 72. minutě zásluhou Kuduse snížit, od 76. minuty ale hrál v deseti a na zdramatizování zápasu se nezmohl. Konečné skóre stanovila v závěru další letní posila Eindhovenu, střídající Simons. PSV porazil Ajax i v dubnovém finále Nizozemského poháru.

Nizozemský fotbalový Superpohár v Amsterdamu
Ajax Amsterdam - PSV Eindhoven 3:5 (1:2)
Branky: 15. Bergwijn, 54. Antony, 72. Kudus - 32., 45.+2, 69. Til, 65. Gakpo, 90.+1 Simons. ČK: 76. Bassey (Ajax).

Reklama