Hlavní obsah

Rangers v reprezentační přestávce propustili trenéra Van Bronckhorsta

Na lavičce fotbalistů Rangers po roce skončil trenér Giovanni van Bronckhorst. Mužstvu pod jeho vedením patří ve skotské lize druhé místo za glasgowskými rivaly Celtic, ztrácí na ně ale už devět bodů. O odvolání kouče krátce po začátku reprezentační přestávky informovalo vedení klubu, které nebylo spokojeno především s vystoupením mužstva na evropské scéně.

Foto: Lee Smith, Reuters

Giovanni van Bronckhorst už není trenérem Glasgow Rangers.

Článek

Sedmačtyřicetiletý Van Bronckhorst se týmu ujal takřka přesně před rokem, kdy vystřídal liverpoolskou legendu Stevena Gerrarda. S mužstvem v minulé sezoně došel do finále Evropské ligy, v němž Rangers prohráli s Frankfurtem. Výhru slavili ve Skotském poháru.

V aktuálním ročníku Ligy mistrů, do níž klub dovedl poprvé po 12 letech, se ale jeho svěřencům vůbec nedařilo. Ve skupině prohráli jako první skotský tým v historii všech šest zápasů a skončili s nejhorším skóre ze všech týmů v dějinách soutěže.

"Bohužel výsledky a výkony v posledních měsících nesplňují naše očekávání a výkonný výbor se dnes rozhodl ukončit s trenérem smlouvu. Nyní hledáme nového kouče," uvedli Rangers v prohlášení.

Reklama

Související témata: