Hlavní obsah

Rezek si s Famagustou zahraje v pohárové Evropě, ale mrzí ho, že nemá titul

Český fotbalista Famagusty Jan Rezek měl po posledním kole kyperské ligy smíšené pocity. Radost z faktu, že s týmem vybojoval druhé místo a účast v evropských pohárech se mísila se zklamáním z toho, že dlouho vedoucí Anarthosis nezvládl závěr soutěže a nevybojoval mistrovský titul.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalový záložník Jan Rezek

Článek

Jednatřicetiletý ofenzivní hráč se vrátil do sestavy Famagusty po měsíční absenci způsobené svalovým zraněním a v posledním zápase sezóny pomohl k domácí výhře 2:1 nad jistým mistrem APOELem Nikósie.

"Můžeme to říct tak, že jsme aspoň zachránili ten konec. Ale z celkového pohledu budeme spíš mluvit o zklamání. Dlouho jsme ligu vedli, akorát nám vůbec nevyšel závěr. Dokonce jsme propadli až na třetí místo. V minulém kole jsme vyhráli na hřišti AEK Larnaca a definitivně jsme se dostali do pohárů, kam jdou první tři týmy," uvedl Rezek pro web svého agenta Ondreje Chovance.

Příčinu výpadku zatím nikdo nezjistil

Stále nechápe, že jeho tým po skvělém vstupu do soutěže nezvládl její závěr a během března a dubna nevyhrál ani jeden z osmi zápasů. "Na to zatím nikdo nepřišel, v kabině jsme to řešili pořád. Jednadvacet zápasů hrajeme dobře, vedeme, dáváme góly, pak se to během pěti kol pokazilo. Šance na titul byla velká, jenže jsme pak měli sérii osmi zápasů bez vítězství. A to je hrozně moc," litoval Rezek.

Kvůli špatné formě se od klubu odvrátili i jeho radikální příznivci. "Ultras přestali chodit, zápasy bojkotovali. Možná jsme kvůli tomu měli tak o dva tisíce menší návštěvy na zápas. Ale daleko víc bylo naštěstí těch, kteří nám pořád věřili, a za to jim patří velký dík. Jednu chvíli dokonce hrozilo, že skončíme čtvrtí bez pohárů, což by byla tragédie," konstatoval bývalý hráč Teplic, Sparty či Plzně.

Svůj druhý ročník v kyperské lize zakončil s bilancí 12 vstřelených branek, které nasbíral převážně v úvodu sezóny. "Hlavně v první půlce mi to tam padalo parádně, pak se to asi trochu zadrhlo s nezdary celého týmu. Teď mi přišla pozvánka na vyhlašování nejlepší jedenáctky ligy. Je to hezké ocenění, ale radši bych ho vyměnil za titul. Doufám, že se nám to příští sezónu podaří. Mám tady smlouvu ještě na dva roky a rád bych titul získal," přál si Rezek, jenž vstřelil ve 21 reprezentačních zápasech čtyři góly.

Reklama

Související témata: