Hlavní obsah

Standard Lutych v play off o belgický titul předčil Anderlecht

LUTYCH

Fotbalisté Standardu Lutych obhájili titul belgického šampiona, když lépe zvládli play off s Anderlechtem. Po remíze 1:1 v Bruselu dnes doma vyhráli 1:0 a získali jubilejní desáté ligové prvenství.

Článek

Češté fotbalisté Anderlechtu Jan Polák, Stanislav Vlček a Daniel Zítka po dramatickém závěru sezóny museli spokojit se stříbrnými medailemi. Přestože měli k titulu díky povedené jarní části blízko, nakonec se stejně jako v minulé sezóně radoval Lutych.

Mistrovské oslavy mu zajistil dvacetiletý záložník Axel Witsel, který v závěru první půle proměnil pokutový kop a postaral se o jediný gól zápasu. Nic na tom nezměnil ani Polák, který odehrál celé utkání a přes veškerou snahu na svůj první belgický titul nedosáhl.

Anderlecht byl přitom po většinu jara v čele tabulky a stejně tomu bylo i po závěrečném kole. Jenže 77 bodů měl i Standard. Přestože měl Anderlecht lepší skóre i bilanci ze vzájemných zápasů, muselo se podle belgických pravidel o šampionovi rozhodnout na hřišti, což se nakonec ukázalo jako výhoda pro obhájce titulu.

Standard si ani mistrovským titulem nezajistil přímý postup do Ligy mistrů. Oba nedělní soupeři budou podobně jako dva české celky bojovat v předkolech.

Play off belgické fotbalové ligy o titul:
Standard Lutych - Anderlecht 1:0, první zápas 1:1, mistrem se stal Standard.

Reklama

Související témata: