Hlavní obsah

Strach o Van Persieho. Kanonýr se bál o oko, řidič sanitky nemohl najít klíče

Istanbul/Praha

Prvotní informace všechny fotbalové fanoušky vyděsily. Na sociálních sítích se totiž množily spekulace, že nizozemský útočník Fenerbahce Istanbul Robin van Persie utrpěl v utkání turecké nejvyšší soutěže na hřišti Akhisaru Belediyespor vážné poranění oka a možná na něj už nebude vidět. Podobné zvěsti se naštěstí nepotvrdily a historicky nejlepší střelec Oranje by se měl brzy vrátit na trávníky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nizozemský útočník Robin Van Persie na archivním snímku.

Článek

Třiatřicetiletý kanonýr inkasoval v závěru prvního poločasu utkání od protihráče Abdoula Sissoka úder loktem do oblasti levého oka a kvůli krvavému zranění opouštěl hřiště na nosítkách.

Před stadiónem připravená sanitka ho měla okamžitě převézt do nemocnice, jenže její odjezd se kvůli bizarnímu důvodu o čtvrt hodiny zpozdil. Řidič sanitky totiž nemohl najít klíče od svého vozu...

Po transportu do nemocnice však přišly dobré zprávy. Někdejší forvard Arsenalu či Manchesteru United oko poškozené nemá. „Dostal do něj ránu a krvácel z roztrženého víčka. Po vyšetření a operaci se ukázalo, že nejde o nic vážného a jeho stav je dobrý," uvedl klubový lékař Burak Kunduracioglu.

Van Persie ještě před svým vynuceným střídáním vstřelil první gól Fenerbahce, které tak i jeho zásluhou nakonec zvítězilo 3:1.

Reklama

Související témata: