Hlavní obsah

Straka uspěl v duelu českých trenérů ve slovenské lize

BRATISLAVA

Souboj českých trenérů ve slovenské fotbalové lize dopadl lépe pro Františka Straku, který s Ružomberkem porazil doma 2:0 Prešov. Hosté, vedení Romanem Pivarníkem, prohrávali už od osmé minuty, kdy českého gólmana Diviše překonal z penalty Piščur.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Trenér František Straka

Článek

Ružomberok díky vítězství vystřídal svého soupeře na sedmém místě tabulky. "Po prvním gólu jsme přestali hrát, což se mi nelíbilo, ale postupně jsme dostali zápas pod kontrolu. V druhém poločase jsme hráli takticky na vysoké úrovni. Tři body jsou pro nás velmi cenné," uvedl Straka.

Pivarník se těžko smiřoval s úvodním rychlým gólem. "Rozhodčí odpískal penaltu, i když domácí hráč nebyl ve vyložené šanci," řekl nespokojeně. "Po změně stran jsme se snažili, ale do zakončení jsme se nedostali," dodal.

Do čela tabulky střelců slovenské ligy se dostal Juraj Halenár, jenž dvěma góly rozhodl o výhře Slovanu Bratislava nad Nitrou 2:1. Na kontě má 11 branek, o jednu víc než jeho spoluhráč Pavol Masaryk. Slovan se přiblížil na rozdíl jednoho bodu k vedoucí Žilině, která hraje v neděli s třetí Banskou Bystricí.

Slovenská fotbalová liga - 22. kolo:
Košice - Dubnica 1:1 (65. Novák - 44. Poliaček), Ružomberok - Prešov 2:0 (8. Piščur z pen., 42. Ďubek), Slovan Bratislava - Nitra 2:1 (53. a 77. z pen. Halenár - 80. Kolmokov), Trnava - Dunajská Streda 7:0 (9. a 21. Bernáth, 32. Procházka, 49. Kone, 62. Doležaj, 72. vlastní Michellini, 84. Kožuch), Senica - Petržalka 2:0 (66. a 88. Samb).

Reklama

Související témata: