Hlavní obsah

Suspendovaný Özil z Fenerbahce neodejde, v klubu chce ukončit kariéru

Záložník Mesut Özil nehodlá ani po vyřazení z kádru opustit Fenerbahce, ve kterém má smlouvu do léta 2024. Německý fotbalový mistr světa z roku 2014 to vzkázal na svém twitterovém účtu. Za istanbulský velkoklub, ve kterém působí i český reprezentant Filip Novák, nehrál od konce března.

Foto: @Fenerbahce_EN, Twitter

Německý fotbalista Mesut Özil v dresu Fenerbahce Istanbul.

Článek

"Fenerbahce fandím od dětství, podpisem smlouvy jsem si splnil sen, i když jsem první půlrok nedostával výplatu. Znovu zopakuji - kariéru ukončím ve Fenerbahce," napsal Özil. "Pokud vedení klubu trvá na svém rozhodnutí, budu ho respektovat. A mezitím budu tvrdě pracovat, abych byl připravený na návrat," dodal třiatřicetiletý rodák z Gelsenkirchenu.

Bývalý hráč Arsenalu nebo Realu Madrid patřil v průběhu sezony k oporám týmu a nastupoval i s kapitánskou páskou. Závěrečných osm duelů ale Özil vynechal, když byl stejně jako turecký reprezentant Ozan Tufan vyřazen z kádru. Klub důvod neuvedl.

Podle agentury Reuters mohli mít oba hráči spory s dočasným trenérem Ismaelem Kartalem, jenž tým převzal v lednu po odvolání Vítora Pereiry. Klubová ikona Kartal neúspěšně vedl Fenerbahce v úvodním kole vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy proti pražské Slavii, v lize ale vytáhl tým na druhé místo. Favoritem na post hlavního kouče od nové sezony je Portugalec Jorge Jesus.

Reklama

Související témata: