Hlavní obsah

Trenéra Straku angažovala Gdyně, má ji zachránit v polské lize

GDYNĚ

Fotbalový trenér František Straka po návratu z Austrálie povede polský tým Arka Gdyně, kterému patří v nejvyšší soutěži předposlední místo. Ve funkci vystřídá Dariusze Pasieka, jenž byl odvolán po páteční domácí remíze 1:1 se Zaglebie Lubin. Polský klub to oznámil na svém webu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

František Straka

Článek

Gdyni se v tomto zápase nepovedlo už posedmé za sebou v polské lize vyhrát. Naposledy bodovala naplno loni 6. listopadu a hrozí jí sestup. Na nesestupové čtrnácté místo ztrácí tým jedenáct kol před koncem jeden bod. V nejvyšší soutěži ho má udržet Straka, který má pověst specialisty na záchranářské boje.

Dvaapadesátiletý kouč naposledy působil v australském týmu North Queensland, s nímž skončil v uplynulém ročníku na posledním místě. Klub byl poté kvůli finančním problémům před další sezonou vyřazen z nejvyšší soutěže.

Strakovým asistentem v Gdyni bude Slovák Roman Berta, který českému trenérovi pomáhal už při jeho angažmá v Ružomberku. Bývalý reprezentant Straka si vyzkouší trenérskou práci už v šesté zemi.

V české lize vedl Teplice, Spartu, Plzeň a České Budějovice. V Německu trénoval v regionální lize Wuppertal a druholigový Ahlen. Nejvyšší soutěž okusil v Rakousku s Innsbruckem a na Slovensku s Ružomberkem. V červnu 2009 vedl v přátelském utkání s Maltou českou reprezentaci.

Gdyně nepatří mezi přední polské kluby. V lize dosáhla nejlepšího výsledku v roce 1978, kdy skončila sedmá. O rok později vyhrála Polský pohár.

Reklama

Související témata: