Hlavní obsah

Útočník za milion, Poznar přestoupil ze Zlína do polské Niecieczy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový útočník Tomáš Poznar přestoupil ze Zlína do polské Niecieczy. Kapitán a jeden z nejlepších střelců Ševců v této ligové sezoně se v posledním týmu Ekstraklasy setká nejen s trenérem Radoslavem Látalem, ale i dalšími krajany Michalem Bezpalcem, Michalem Hubínkem a Matějem Hybšem. Oba kluby informovaly o přestupu na svých webech, délku smlouvy neuvedly. Zlín podle zákulisních informací získá za hráče necelý milion korun.

Foto: termalica.brukbet.com

Tomáš Poznar přestoupil do polské Niecieczy.

Článek

Transfer se chystal dlouho, nakonec se Tomáš Poznar stal posilou last-minute. Nieciecza ho představila v poslední den přestupního termínu v Polsku.

"Neodchází se mi s lehkým srdcem, protože Zlín je a vždycky bude klub mého srdce. Zažil jsem zde spoustu hezkého a vždy na to budu rád vzpomínat," cituje zlínského rodáka web Fastavu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Poznar v dresu Zlína.

Zkušený útočník ujišťuje, že všichni nakonec mohou být spokojeni. Poznar si finančně polepší a polský tým získá zajímavou posilu. Ševci za svoji oporu, které v létě končila smlouva, dostanou necelý milion korun.

„Ve Zlíně jsme se rozešli v dobrém. Všem lidem v klubu jsem poděkoval. S majitelem Červenkou i generálním manažerem Zdeňkem Grygerou mám nadstandardní vztah, v klubu jsem něco odvedl. Věřím, že když mi vydrží zdraví a budu ještě platný, můžu se na sklonku kariéry vrátit a ještě mladším klukům něco předat," říká Poznar pro Zlínský deník.

Třiatřicetiletý odchovanec moravského klubu vstřelil v této sezoně šest branek, stejně jako spoluhráč David Tkáč. Celkem rodák ze Zlína odehrál v české nejvyšší soutěži 177 zápasů a vstřelil 44 branek. Vedle Zlína působil také v Plzni nebo hostoval ve Vítkovicích, Ostravě či Trnavě.

Polskému týmu Termalica Nieciecza patří po jednadvaceti odehraných zápasech poslední, osmnácté místo. Pod trenérem Látalem naposledy remizovala 0:0 s Legií Varšava, předtím prohrála 0:5 s Lechem Poznaň a porazila Jagiellonii 2:1. Do dnešního utkání s Krakovem ještě Poznar nenastoupil, doléčuje si zranění břišního svalu.

Reklama

Související témata: