Hlavní obsah

Čvančara odšpuntoval Spartu. Jeden gól je málo, popichuje ho Vrba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nese tíhu visačky jediné zimní posily Sparty. Rozkoukává se, až ve čtvrtém utkání v rudém dresu se trefil. Branka Tomáše Čvančary byla vítězná, letenští fotbalisté porazili Zlín 2:0 a na jaře v lize poprvé získali plný počet tří bodů. „Brali jsme ho z Jablonce jako střelce a doufáme, že gólů ve Spartě dá víc. Dal jeden, a to je málo,“ popichuje útočníka trenér Pavel Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Čvančara ze Sparty Praha oslavuje gól proti Zlínu.

Článek
Fotogalerie

Trýzeň první trefy má za sebou. Sparta se na jaře trápí, vítězným gólem pomohl sobě i jí.

„Jen dobře, že jsme dali gól brzy po začátku druhého poločasu. A za sebe jsem samozřejmě taky rád. Jsem tu nový, musím prokazovat, že jsem tady právem, s tím se počítá. Vážím si, že jsem se trefil," líčí Tomáš Čvančara pro klubovou televizi.

„Konečně dal jako hroťák gól, což říkám s úsměvem. Samozřejmě to od něj očekáváme. I na základě toho jsme si ho vytipovali v Jablonci," říká trenér Pavel Vrba.

„Je to hráč, který podle mého názoru má předpoklady, aby nám v útočné fázi pomáhal víc. Jsem rád, že nám pomohl brankou, která zápas hodně ovlivnila. Doufejme, že to z něho spadne," dodává zkušený kouč.

Sparta začala dobře, gól ovšem v nástupu nedala. Pak nechala hrát soupeře, což se v posledních zápasech opakuje.

„Nevytvoříme si ani vyloženě výhodnou pozici, která by mohla být gólová, máme jen náznaky. Musíme se na to zaměřit. Proti Zlínu jsme sice nepředvedli moc povedený výkon, ale snad jsme to už odšpuntovali a dokážeme na vítězství navázat," přeje si Čvančara.

Na hrotu se doplňovali s Adamem Hložkem, žádná útočná smršť ovšem nepřišla.

„Zlín hrál v hlubokém bloku, neměli jsme moc prostoru spolupracovat. Nebyl to moc otevřený zápas, nemohli jsme naplno využít naše přednosti," vysvětluje.

Stadiony se zase zaplňují, po delší době si hráči mohli po zápase užít děkovačku s fanoušky.

„To bylo fajn, jsme rádi, ale není čas na dlouhé radování. Musíme hlavně fanouškům vrátit, o co přišli, když na stadion nemohli. Snad nás čeká lepší období." přeje si Čvančara.

V neděli čeká Spartu derby na Slavii. Před ním se však ještě ve středu v semifinále domácího poháru utká s Jabloncem, odkud její posila v zimě přišla.

„Těším se. Jdeme si pro výhru," ujišťuje Čvančara.

Reklama

Související témata: