Hlavní obsah

Už dost! Besiktas chce ukončit Kariusovo hostování a poslat ho zpět do Liverpoolu

Jeho kariéra míří ke dnu. Šestadvacetiletý brankář Liverpoolu Loris Karius v zimě s největší pravděpodobností opustí Besiktas Istanbul, ve kterém v současnosti působí na hostování. To má přitom vypršet až v létě 2020. Za chystaný předčasný konec mohou údajně jeho nepřesvědčivé výkony a hrubé chyby, kterých se německý gólman opakovaně dopouští.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Německý gólman Loris Karius gestikuluje v dresu Besiktase Istanbul

Článek

V Liverpoolu pro něj na soupisce nebylo místo. Po tragickém představení ve finále Ligy mistrů, kdy obdržel Karius dva laciné góly a Reds prohráli 1:3, se měl německý gólman zpět do formy dostat v tureckém Besiktasi.

Nyní se zdá, že ani v Istanbulu už s jeho službami nadále nepočítají. Hostování z Liverpoolu chtějí zástupci aktuálně 8. týmu Superligy ukončit předčasně. Podle dostupných informací by se tak mělo stát už v průběhu zimního přestupového okna. Podle tureckého serveru Takvim totiž Besiktasi došla s často chybujícím brankářem trpělivost.

Karius se v nelichotivém světle představil například v rámci 1. kola skupinové fáze Evropské ligy na hřišti Slovanu Bratislava. Jeho minela jako by dala vzpomenout na zmiňované zpackané finále Ligy mistrů s Realem ze sezony 2017/18 v Kyjevě.

Že by po chystaném konci v turecké soutěži měly Kariusovy kroky zamířit zpět na Anfiled k suverénnímu týmu Premier League se zdá velice nepravděpodobné. Alisson Becker je světová extratřída a podává parádní výkony. Dvojka Adrián v minulém ročníku Beckera spolehlivě zaskakoval. Důvěra fanoušků i vedení Reds v tuto dvojici tak bude patrně větší než v případě Kariuse, který v současnosti není dost dobrý ani pro Besiktas.

Reklama

Související témata: