Hlavní obsah

V Arsenalu jsou jako velké děti, říká Jagielka

SHEFFIELD

Hrdina Sheffieldu United v sobotním utkání anglické ligy s Arsenalem Phil Jagielka vyčetl fotbalistům londýnského klubu, že mu odmítli podat po zápase ruku. Čtyřiadvacetiletý obránce či záložník strávil závěrečnou půlhodinu v brance místo zraněného Paddyho Kennyho a neinkasoval, čímž přispěl k senzační výhře ligového nováčka 1:0.

Článek

Po utkání byl oceněn lahví šampaňského pro muže zápasu.

"Když se chtějí chovat jako velké děti, nechme je. Od Arsenalu se to dá čekat, nebylo to poprvé. Byli hodně zklamaní, tak holt ruku nenabídli. Ale měli by se chovat sportovně i v téhle situaci," citovala britská média Jagielku, jenž v zápase putoval sestavou hned dvakrát.

Začal v obraně, ale po 26 minutách se přesunul na oblíbené místo středního záložníka za zraněného Mikeleho Leigertwooda. V závěru musel mezi tyče, protože trenér Neil Warnock nebere na zápasy náhradního brankáře. Jagielka se tak ocitl v brance už popáté.

"Ale poprvé jsem byl v bráně na domácím stadiónu. Dostal jsem příkaz nic nechytat a všechno vyrážet. Ale naštěstí díky klukům přede mnou všechno klapalo. Zvládli bychom to, i kdyby hrál Thierry Henry," řekl Jagielka, který udržel čisté konto s pomocí jediného zásahu.

Reklama

Související témata: