Hlavní obsah

VIDEO: Gólmani se v kiksech předhánějí. Šílenost předvedl i brankář švýcarského Thunu

Thun

Centr sražený do vlastní brány, hloupá kličkovaná a ztráta balónu, ušmudlaná střela, po níž se míč sotva doplazí do sítě... Gólmanské úlety mívají spoustu podob a jsou z nich nezřídka komické góly, které jsou vděčným tématem debat. Jeden takový kousek o víkendu připojil brankář Thunu Christian Leite ve švýcarské lize a nasměroval svůj tým k porážce 2:3.

Chyba brankáře Thunu

 
Článek

Domácí nastoupili proti dosud neporažené Basileji, v jejímž dresu nechyběli Češi Marek Suchý a Tomáš Vaclík. Thun nezačal dobře. Chyba brankáře Leiteho byla kapitální. Jako by se na dálku předháněl s gólmany z české ligy...

Nicolas Schindelholz mu přihrál balón, Leite měl čas na zpracování, kapitán hostů Marco Streller asi příliš nepočítal, že by se mohl dostat k míči, ale osmadvacetiletý brazilský brankář Thunu mu to umožnil. „Samozřejmě to byla moje chyba, těžko se to pak dostává z hlavy," přiznával po kiksu Leite.

V první půli inkasoval ještě jednou. Jeho spoluhráči sice po pauze vyrovnali, ale v závěru Basilejští strhli vedení na svoji stranu a trenér Thunu Urs Fischer měl jasno o tom, že příště v derby s YB Bern bude chytat Guillaume Favre. Pokud se tedy zbaví zdravotních problémů.

Basilej si připsala třetí výhru v soutěži a je druhá, čtyři má na kontě Curych, který má ovšem o zápas více.

Víkend přinesl hrozivé minely i v podání gólmanů v české lize. Jablonecký Hrubý či boleslavský Hruška výrazně napomohli k porážce svých týmů stejně jako před týdnem Havránek z Bohemians 1905.

Reklama

Související témata: