Hlavní obsah

VIDEO: Nectil pravidlo a stihl ho trest. Proti Drogbovi se postavil i terén

Istanbul

Nepsané fotbalové pravidlo hlásá, že faulovaný hráč nemá zahrávat penaltu. Vyhlášený kanonýr Didier Drogba na pověry zjevně nedá, ovšem tentokrát se mu to zle nevyplatilo. V utkání turecké ligy neproměnil v závěru zápasu proti Genclerbirligi pokutový kop a Galatasaray Istanbul, favorit a lídr soutěže, doma nečekaně prohrál 0:1.

Drogbova nevydařená penalta

 
Článek

Ostříleného útočníka Drogbu poslali trenéři na trávník až po více než hodině hry, kdy už domácí prohrávali, a po jeho pádu po souboji s obránci v pokutovém území v 83. minutě nařídil rozhodčí velice přísně penaltu. Forvard Pobřeží slonoviny vzal zodpovědnost na sebe, jenže ouha! Jeho prudká rána branku minula.

V některých komentářích po zápasu se sice objevilo, že spravedlnosti bylo učiněno zadost, objevil se ovšem i názor, že tak zimní posila tureckého velkoklubu ze Šanghaje možná učinila ve smyslu fair play schválně, jelikož si byla vědoma arbitrova sporného rozhodnutí. Ze záběru je však vidět, že se proti exekutorovi postavil i terén a Drogba vykopl z hřiště pořádný drn trávy.

I přes prohru v Galatasarayi smutnit nemusejí: jejich hlavní pronásledovatel Besiktas zaváhání obhájců titulu příliš nevyužil a po bezbrankové remíze s Trabzonsporem ztrácí na druhé příčce čtyři body. A 35letý Drogba, úřadující vítěz Ligy mistrů s Chelsea, si to může u fanoušků vyžehlit třeba už v úterní odvetě osmifinále milionářské soutěže proti Schalke.

Reklama

Související témata: