Hlavní obsah

VIDEO: Pekelná atmosféra v Pireu. Trenéra Panathinaikosu sestřelili fanoušci kelímkem

Pireus

Fotbalové derby věčných nepřátel mezi Olympiakosem Pireus a Panathinaikosem Atény poutá pokaždé pozornost fanoušků v celém Řecku. Souboj hraný v ďábelské atmosféře se tentokrát uskutečnil na Karaiskakis Stadium v Pireu a neobešel se bez incidentu. Na řádění příznivců doplatil kouč aténského týmu Yannis Anastasiou, jenž byl zasažen kelímkem koly, který přilétl na hřiště z ochozů.

Trenér Panathinaikosu Atény Anastasiou byl zasažen kelímkem koly.

 
Článek

Běžela 78. minuta a suverén letošního ročníku řecké Superligy prohrával s Panathinaikosem překvapivě 0:2. Olympiakosu však svitla naděje na obrat. Po souboji v pokutovém území byl sražen Nelson Valdez a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. K rozehrání pokutového kopu ale hned tak nedošlo...

Rozvášnění diváci totiž trefili kelímkem koly hostujícího kormidelníka, který se v ten moment nacházel ve své technické zóně. Navíc tvrdý úder inkasoval přesně do tváře! Anastasiou se okamžitě skácel na trávník a zasahovat musela policie. Jednačtyřicetiletý trenér naštěstí neutrpěl vážnější zranění a zápas po chvíli pokračoval.

K provedení penalty se postavil Dominguez, síť ale nerozvlnil a duel nesmiřitelných rivalů tak nakonec ovládl Panathinaikos. Tříbodovou pojistku zaznamenal v 89. minutě alžírský záložník Mehdi Abeid.

I přes porážku drží Olympiakos s velkým náskokem první příčku. Panathinaikos je v tabulce čtvrtý s pětibodovou ztrátou na druhý PAOK Soluň.

Reklama

Související témata: