Hlavní obsah

VIDEO: Rezek na Kypru čelil hněvu vlastních fanoušků: Házeli na hřiště i tříkilové kusy betonu

Šlágr posledního kola základní části kyperské ligy fotbalisté celku Anorthosis Famagusta nezvládli. Útočník Jan Rezek je vedl poprvé jako kapitán, ale domácí nestačili na vedoucí APOEL Nikósie a prohráli 0:2. Do play off jdou ze druhého místa s šestibodovým mankem a jejich fanoušci jsou hodně nespokojeni, což ukázali i při zápase.

Foto: Anorthosis Famagusta

Jan Rezek v dresu kyperského klubu Anorthosis Famagusta.

Článek

Řádění fotbalových ultras Anorthosisu.

Jak dávali najevo nespokojenost?

Deset minut před koncem začali na hřiště házet kameny, světlice, prostě všechno, co měli po ruce. Ještě štěstí, že se nikomu z hráčů nic nestalo, protože jsem tam viděl i tříkilové kusy betonu, které vyrvali z tribuny. Rozhodčí zápas na deset minut přerušil a pak k tomu kotli poslal uklidňovat fanoušky podavače míčů, kterým bylo v průměru tak sedm let. Některé věci jsou tady prostě k nepochopení...

Měl zápas nějaké dohry?

Ještě večer vedení klubu vyhodilo izraelského trenéra Levyho. Bylo to pod tíhou posledních šesti zápasů, v nichž jsme ztratili náskok a přišli o první místo v tabulce. A taky asi i pod tlakem fanoušků, kteří jsou poslední dobou hodně nespokojení. Ve středu by nám měli představit nového trenéra. Spekuluje se, že by to měl být člověk, který v minulé sezóně přivedl k titulu AEL Limassol. Říkají mu kyperský Mourinho.

Je ve vašich silách ještě dohnat šestibodové manko?

V play off hraje každý s každým doma a venku, takže potkáme APOEL ještě dvakrát. Určitě to dotáhnout můžeme. Nemyslím si, že bychom se v poslední době nějak zhoršili. Hrajeme pořád stejně, jen neproměňujeme šance. Pak dostaneme gól z ničeho a psychicky nás to sráží. Zrovna dneska mi to samé říkal i bývalý hráč Anorthosisu nebo Newcastlu Gruzínec Kecbaja, který s námi byl na kafi. Trénuje gruzínský nároďák, ale žije v Larnace. Tady ho lidi zbožňují, protože jako kouč dovedl Anorthosis poprvé do Ligy mistrů.

Dá se říct, že se o titulu rozhodne mezi vámi a právě Apoelem?

Myslím si, že jo, i když nejlepší aktuální formu má Omonia, která do play off proklouzla ze čtvrtého místa na poslední chvíli. Bude to hodně vyhecované, co zápas, to derby. Dva týmy z Larnaky, dva z Nikósie. Tohle jsou vždycky fantastické bitvy. Jen se trochu bojím, abychom nedostali nějaký flastr za fanoušky. V minulé sezóně jsme ze šesti utkání play off hráli čtyřikrát před prázdným stadiónem. Měli jsme trest my, APOEL i Omonia.

Když pominete fotbalové starosti, jak se teď na Kypru žije pod tíhou velkých ekonomických problémů země?

No, jednoduché to tady není. Zoufalství některých lidí, kteří přišli nebo přijdou o peníze, je obrovské. Klubu jako takového se to ale nijak nedotklo. Prezident přišel do kabiny a říkal, ať jsme v klidu, ale spekuluje se, že v příští sezóně budou muset všechny týmy přistoupit na úspornější opatření.

Nikoho z hráčů to nepostihlo?

Náš klub má jako sponzora jednu menší banku a všichni u ní máme konto. Měla by být v pohodě. Možná že někteří kyperští hráči, kteří kopali venku a měli velké smlouvy, o něco přijdou, pokud úspory měli tady. Ale řeší to asi jen mezi sebou, jinak se s tím nikdo v kabině nesvěřuje.

A vy osobně jste v pohodě?

Já tu na účtech tolik peněz nemám, neměl bych přijít o nic. Nechávám si tu jen nějaké prostředky na živobytí, ale část financí vždycky jednou za čas posílám do Čech.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články