Hlavní obsah

VIDEO: Špatný vtip nebo neschopnost? Brankář inkasoval nevídaný gól

Kišiněv

Trapnou chybu, která se v profesionálních soutěžích vidí málokdy, předvedl v moldavské fotbalové lize brankář týmu Dinamo-Auto Tiraspol Jevgenij Chmaruc. Na hřišti CSCA Rapid Ghidighici pustil za svá záda míč, který se za normálních okolností stává pro gólmana lahůdkou.

Obrovská minela moldavského brankáře.

 
Článek

Rapid do zápasu 7. kola nevstoupil vůbec dobře. Ve 39. minutě si vstřelil vlastní gól a v poločasové přestávce měl o čem přemýšlet.

Jenže hned po změně stran se dočkal nečekaného dárku. Domácí Stanislav Luca odcentroval kousek od levé pomezní čáry do pokutového území, kde však nenašel nikoho ze svých spoluhráčů, a míč tak mířil k brankáři Chmarucovi.

Vypadalo to, že gólman Dinama nebude mít se zákrokem sebemenší potíže. Jenže přišel šok! Chmaruc si chtěl zastavit míč hrudí, ten mu ale sklouzl do ruky, od níž se stočil k zemi. Šestatřicetiletý brankář následně zazmatkoval a balón mu mezi nohama proklouzl do sítě.

Obrovská minela ho mrzela dvojnásob, v 66. minuitě totiž dokonal obrat Dumitru Bogdan a Rapid nakonec slavil tříbodový zisk za výhru 2:1.

Reklama

Související témata: