Hlavní obsah

VIDEO: Tragická domluva brankáře s obráncem a fotbalové neštěstí bylo na světě

Takový moment se na fotbalových trávnících příliš často nevidí. Tým Widzew Lodž si v rámci 4. kola polské ligy vstřelil neuvěřitelného vlastence. V utkání proti Gorniku Zabrze se obránce Thomas Phibel dostal pod tlak protivníka, a protože si nechtěl zadělat na problémy, raději poslal míč svému brankáři. Z běžné herní situace se však vyklubal nevídaný vlastní gól, dvaatřicetiletý Maciej Mielcarz totiž očekával míč na druhou stranu, ten ale místo toho skončil v síti.

Nevídaný vlastní gól v polské lize.

 
Článek

Fotbalistům Widzewu se duel vůbec nevydařil. Gornik šel na jeho hřišti do vedení už v 18. minutě zásluhou Nakoulmy. Lodž na vyrovnání nedosáhla, naopak těsně před pauzou si sama zasadila druhý úder.

Phibela napadal protihráč a ten se tedy rozhodl, že si vypomůže se svým brankářem. Mielcarz mu gesty naznačoval, aby mu balón přihrál na jeho pravou nohu, francouzský stoper ho ovšem buď neviděl, nebo nepochopil, každopádně mu adresoval míč přesně na opačnou stranu. Mielcarz už katastrofě zabránit nedokázal a jen marně sledoval, jak balón končí v jeho svatyni.

Hráči Widzewu se už na odpověď nezmohli, naopak v 61. minutě dorazil soupeře třetí trefou Zachara. Gornik díky tříbodovému zisku udržel první příčku v tabulce, Lodž je osmá.

Reklama

Související témata: