Hlavní obsah

VIDEO: Wilfried zažil premiéru snů - dal gól, trenér ho chválil, stadión mu aplaudoval

PRAHA

Exspaťanský útočník Bonny Wilfried si v nizozemské lize prožil premiéru snů. V nedělním duelu čtyřiadvacátého kola se konečně objevil v dresu Arnhemu na trávníku a pouhých 27 minut na trávníku mu stačilo, aby se zapsal poprvé mezi střelce. V důležitém duelu dvou týmů ode dna tabulky otevřel skóre a pomohl tak svému mužstvu k vítězství 2:0 nad BV Graafschap z Doetinechemu.

Foto: Sport.cz

První půli prožil Wilfried na lavičce Arnhemu, po přestávce přišel na hřiště a rozhodl.

Článek

Bony to neměl jednoduché. Nejprve zažíval tahanice kolem odchodu z pražské Letné, v Nizozemsku pak čekal na pracovní povolení a vyrovnával se se zdravotními problémy. Až v neděli se exsparťanský útočník Bony Wilfried dočkal.

Existenční zápas svého Arnhemu proti stejně namočenému Graafschapu začal sice na lavičce náhradníků, ale do druhého poločasu už ho španělský trenér Albert Ferrer poslal. To proto, že jeho tým si za celý první poločas nevytvořil pořádnou šanci a k ohrožení soupeřovy branky se prakticky nedostal. Wilfried střídající Van Ginkela měl přinést spásu...

Wilfried nám pomůže, těšilo kouče

Očekávání skutečně naplnil, protože v 72. minutě po přihrávce Pröpera otevřel skóre. Výhru domácích pak jistil šest minut před koncem srbský legionář Matič, který je v Holandsku na hostování z Chelsea. Do Londýna přišel loni z Košic, kde hrál tři roky, v Chelsea se však neprosadil.

Pro Arnhem byl zisk tří bodů velice důležitý, takže trenér Albert Ferrer jen zářil. „Byl to hodně těžký zápas a jsem rád, že jsme ho zvládli. Hodně jsem přemýšlel, zda nasadit Wilfrieda už v tomto utkání, neboť se mně to zdálo přece jen příliš brzy. Nakonec jsem ale za bezgólového stavu riskoval a dobře to dopadlo. Je to úplně jiný typ útočníka, který na soupeře platil a jenž nám může v dalších zápasech hodně pomoci,“ glosoval zápas a debut Wilfrieda kouč Arnhemu.

Motivace byla obrovská, přiznal Bony

I Wilfried byl pochopitelně nadmíru spokojený. S debutem na nizozemské ligové scéně, premiérovým gólem a i přijetím, jehož se mu dostalo.

„Bylo ohromně důležité, abychom tenhle zápas vyhráli. Pro mě, stejně jako pro mužstvo a fanoušky, kterých přišlo hodně a vytvořili na stadionu báječnou atmosféru. Podobnou té, jakou jsem zažíval v Praze,“ rozpovídal se exsparťanský kanonýr do kamer klubové televize Arnhemu.  „Byl jsem obrovsky motivovaný a šel jsem na hřiště s tím, že gól prostě vstřelit musím, neboť jsme potřebovali zvítězit. Povedlo se, což je pro každého útočníka strašně důležité. Pro nového hráče při premiéře obzvlášť,“ dodával Wilfried, kterého trenér za bouřlivého aplausu 16 500 diváků minutu před koncem střídal.

„Udělal jsem prudší pohyb a i když jsem bolest necítil, úplně v pořádku jsem nebyl,“ vysvětloval. „Nechtěli jsme proto riskovat,“ doplňoval trenér Ferrer, jehož tým se díky třem bodům dostal v tabulce na 14. příčku o bod před Feyenoord.

Reklama

Související témata: