Hlavní obsah

V Itálii padnou rozsudky v korupční aféře

ŘÍM

Rozsudky v korupční aféře v italském fotbale by měly padnout již dnes do 20:00. Nejtěžší trest ze čtveřice obviněných klubů hrozí Juventusu Turín, pro nějž svazový žalobce navrhuje pád až do třetí ligy. AC Milán, Fiorentina a Lazio Řím mohou být přeřazeny do Serie B.

Článek

Pravděpodobný čas vynesení rozsudku dnes zveřejnila Italská fotbalová federace. Zapleteným velkoklubům hrozí nejen sestup do nižších soutěží a případný odečet bodů pro příští sezónu, ale také v případě Juventusu odebrání mistrovských titulů z posledních dvou sezón.

Verdikty by měly padnout pět dní poté, co se italští fotbalisté stali v Německu mistry světa. Třináct z 23 šampiónů má angažmá v klubech, kterým hrozí tresty, proto část veřejnosti i někteří politici volali po amnestii. To však vedení svazu rázně odmítlo.

Projednávání korupčního skandálu se odehrává od června na Olympijském stadiónu v Římě, kde se dnes koná atletický mítink Zlaté ligy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.