Hlavní obsah

Vrba má nůž na krku. Pokud nezvládne úvodní pohárová předkola, v Ludogorci možná skončí

Praha

Nová sezona nezačala pro fotbalového trenéra Pavla Vrbu příjemně. Už v jejím úvodu, kdy Ludogorec selhal v úvodním ligovém kole, se pod ním podle bulharských médií kýve židle. Pokud bude tým vyřazen v úvodních pohárových předkolech, někdejší reprezentační kouč bude muset údajně odejít.

Foto: ludogorets.com

Trenér Pavel Vrba je pod velkým tlakem. Start sezony Ludogorce Razgrad nebyl povedený..

Článek

Vrba sice Ludogorec v bulharské lize dovedl k obhajobě, to však ambiciózní majitel klubu považuje za samozřejmost. A mocně touží po třetí účasti v Lize mistrů, což mu má bývalý reprezentační kouč splnit. Jenže Razgrad se před vstupem do kvalifikace o Champions League nenachází v ideálním rozpoložení, poslední dva soutěžní zápasy prohrál (0:1 s Plovdivem v Superpoháru, 1:3 v lize s Botevem).

Bulharský tisk má jasno: pokud Ludogorec nezvládne úvodní dvě kvalifikační kola Ligy mistrů, bude bývalý trenér Plzně nejspíš odvolán. Příští středu se bulharský šampion představí v rámci 1. předkola na půdě černohorské Buducnosti, v případě postupu narazí na dánský Midtjylland.

Ludogorec přivedl Vrbu po podzimu, kdy ukončil svoje druhé angažmá v Plzni. Muž, který s Viktorií získal tři mistrovské tituly a třikrát s ní postoupil do základní skupiny Ligy mistrů, dovedl Razgrad s přehledem k obhajobě. Hrozí však, že v případě zmíněného krachu bude brzy v Bulharsku balit.

Reklama

Související témata: