Hlavní obsah

Vteřiny od katastrofy. Fotbalista vletěl automobilem do haly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatický okamžik byl k vidění na silnici v belgickém Lutychu. Fotbalista klubu Lovaň Sofian Kiyine ztratil kontrolu nad volantem a se svým automobilem vzduchem vletěl do sportovní haly, kde v tu dobu byly děti. Nikdo naštěstí nebyl zraněn, mimo ohrožení života je také pětadvacetiletý rodák z Verviers. Podle deníku dhnet.be se řítil rychlostí až 200 kilometrů za hodinu.

Foto: @dmsportma, Twitter

Havarovaný vůz záložníka Sofiana Kiyineho.

Článek

Pětadvacetiletý fotbalista uháněl ve vysoké rychlosti směrem ke kruhovému objezdu, od kterého se vzduchem odrazil přímo k vedle stojící sportovní hale, kde zanechal obrovskou díru. Hráč byl následně převezen do nemocnice a podle nejnovějších zpráv utrpěl několik zlomenin.

„O incidentu jsme se dozvěděli během čtvrteční noci, náš hráč byl účastníkem vážné dopravní nehody," uvedl mluvčí Lovaně. „Kiyine byl převezen na pohotovost do nejbližší nemocnice, kde probíhají další vyšetření. Naštěstí není v ohrožení života," pokračoval.

Do nehody nebyla zapletena žádná další osoba ani vozidlo. „Naštěstí se do nehody nepřipletl nikdo jiný. Klub aktuálně čeká na další objasnění okolností, které k nehodě vedly. Přejeme Sofianovi brzké uzdravení," pokračoval mluvčí belgického mužstva.

Foto: footcloser

Fotbalista Sofian Kiyine na archivním snímku.

Ve sportovní hale, která slouží především k basketbalovým zápasům, navíc byly v té době také děti, které naštěstí těsně před incidentem zamířily do šaten. „Byli jsme blízko katastrofě, protože mladé dívky dokončily basketbalový trénink o 11 sekund dřív," uvedla starostka Sophie Thémontová.

V nejbližších dnech se bude řešit stabilita budovy a rovněž se prozkoumá rozsah poškození. Sejdou se také městské úřady, aby našly společné řešení pro sportovní kluby, které sportovní halu využívají.

Pětadvacetiletý Kiyine, který se narodil v Belgii, ale na mezinárodní úrovni reprezentoval týmy Maroka U20 a Maroka U23, patří po příchodu do Leuvenu mezi stabilní hráče sestavy. V letošním ligovém ročníku coby záložník nastoupil do 20 zápasů a připsal si 2 góly a 2 asistence.

Reklama

Související témata: