Hlavní obsah

Žádná kontumace. Ruská disciplinárka rozhodla, že Kuchta ligu hrát mohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exslávista Jan Kuchta mohl minulý týden v dresu moskevského Lokomotivu k ligovému utkání proti Chimki nastoupit, potvrdila Kontrolní a disciplinární komise Ruské fotbalové unie, která zároveň zamítla protest hostujícího celku proti neoprávněnému startu českého legionáře. Chimki vyrukovaly s tím, že Kuchta byl v posledním ligovém duelu v barvách Slavie loni v prosinci za hraní rukou vyloučený, česká disciplinárka mu zastavila činnost na jeden zápas, ale on si trest neodpykal.

Foto: fclm.ru

Kvůli startu Kuchty zápas Lokomotivu kontumován nebude.

Článek

Podle reglementu FIFA se tak měl distanc přenést do jeho nového angažmá. Jenže Kuchta nastoupil jak k pohárovém střetnutí proti Jeniseji Krasnojarsk, které jeho Železničáři prohráli 0:4, tak následně i k utkání 20. ligového kola proti Chimki. Navíc v něm dal gól, jímž rozhodl o výhře svého celku 3:2.

Chimki podaly proti startu českého hráče protest a žádaly kontumaci výsledku.

Foto: FCLM.ru

Exlávista Jan Kuchta zůstává v Lokomotivu.

„Kuchta startoval neoprávněně v zápase Ruského poháru proti Jeniseji," potvrdil pro Sport-express šéf ruské kontrolní a disciplinární komise Artur Grigoryans.

„Jenisej Krasnojarsk mohl proti jeho startu podat protest, ale neučinil tak. Hráč si tudíž odpykal své provinění ve zmíněném pohárovém střetnutí a v lize proti Chimki tudíž nastoupil oprávněně," přidal vysvětlení.

Potvrdil zároveň, že protest Chimki byl zamítnut a teď je na klubu, zda se proti verdiktu disciplinárky odvolá k Odvolacímu výboru Ruské fotbalové unie.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.