Hlavní obsah

Záhada kolem noční můry Slavie: Kamarou se už chlubili ve Francii, nakonec je vše jinak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jméno finského fotbalisty Glena Kamary český fotbal a zejména pak pražská Slavia jen tak nezapomene. Nyní se hráč Glasgow Rangers, který v tuzemsku „proslul“ coby hlavní postava vleklé kauzy kolem obvinění a potrestání obránce Ondřeje Kúdely za údajný rasismus, znovu dostal do centra pozornosti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Glen Kamara nakonec zůstává v Glasgow Rangers.

Článek

Kamara se totiž poslední přestupový den velkých evropských fotbalových lig objevil na oficiálních stránkách francouzského klubu Nice coby nová posila. Na webu OGC už měl dokonce svůj profil. Vše ale záhadně rychle zase zmizelo.

Informace o jeho přestupu za 10 milionů liber, cca 300 milionů korun pak vzaly definitivně za své. 26letý záložník zůstává v Glasgow, kde má smlouvu ještě na tři roky a může se těšit na boje v Lize mistrů.

Těžko říct, co očekávaný transfer nakonec zhatilo. Pro Rangers by šlo ale o velmi dobrý obchod. Hráče totiž koupili před třemi roky z Dundee za pouhých 50 tisíc liber. Vzhledem k tomu, že Fin pod trenérem Giovannim van Bronckhorstem nenastupuje pravidelně a navíc v klubu zřejmě nadále zůstane Alfredo Morelos, mohlo jít pro klub z Glasgow o vydařený byznys.

Podle skotských médií už byli na francouzské riviéře přítomní hráčovi agenti připraveni podepsat smlouvu. Nakonec jejich výlet žádný výsledek nepřinesl.

Nicméně OGC Nice, který vlastní zřejmě nejbohatší Brit Sir Jim Ratcliffe, na přestupovém trhu rozhodně nezahálel a za posily utratil v přepočtu zhruba 1,5 miliardy korun. Přivedl třeba Kaspera Schmeichela, Nicholase Pépého či bývalého Kamarova spoluhráče Aarona Ramseyho.

V poslední přestupový den ale Nice stoplo třeba i přestup senegalského reprezentanta Bamby Dienga, protože útočník Marseille neprošel zdravotní prohlídkou.

Reklama

Související témata: