Hlavní obsah

Konec případu!? Důkazy nejsou, Kúdela nebude ve Skotsku trestně stíhaný kvůli obvinění z rasismu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rok starý případ nejspíš dospěl ke svému konci. Českému reprezentantovi svitla velká naděje, že už by mohl mít konečně klid. Jak uvádějí britská média, fotbalista pražské Slavie Ondřej Kúdela nebude ve Skotsku trestně stíhaný kvůli obvinění z rasismu vůči Glenu Kamarovi z Rangers. Zprávu na svém twitterovém účtu sdílí i šéf pražského klubu Jaroslav Tvrdík.

Foto: theathletic.com

Ondřej Kúdela (vpravo) a jeho nechvalně známý spor s hráči Rangers...

Článek

Server The Athletic a deník Daily Record mají jasno. Ondřej Kúdela nebude ve Skotsku trestně stíhaný kvůli údajnému rasismu. Stíhání se vyhne i Glen Kamara, který po utkání Evropské ligy loni v březnu v Glasgow Kúdelu údajně fyzicky napadl.

Kauza vyhrocené odvety osmifinále mezi Rangers a Slavií se táhne už takřka rok. Kúdela dostal za údajnou rasistickou urážku Kamary od Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) trest zákazu startu v deseti zápasech.

Ondřej Kúdela dostal do obličeje pěstí, říká šéf Slavie Jaroslav TvrdíkVideo: Sport.cz

Obránce Slavie vinu popřel a odvolal se ke Sportovní arbitrážnímu soudu (CAS) v Lausanne, ačkoliv si už trest odpykal a přišel kvůli němu i o letní EURO. Jeho odvolání bude CAS řešit v dubnu.

Britská média teď získala vyjádření prokuratury, která se případem zabývá. „Po pečlivém zvážení skutečností a okolností případu, včetně dostupných přípustných důkazů, rozhodl státní prokurátor, že v tuto chvíli by nemělo být vedeno žádné řízení. Vyhrazujeme si právo pokračovat v budoucnu, pokud budou k dispozici další důkazy," uvedl mluvčí státního zastupitelství.

Oddechla si i druhá strana. „Můj klient je potěšen, že po pečlivém zvážení důkazů nebude čelit žádnému trestnímu řízení," řekl Kamarův právník Aamer Anwar pro Sky Sports News.

"Glen je šťastný, že je záležitost u konce, rasismus by se ve fotbale neměl skrývat a je hluboce vděčný svým spoluhráčům, klubu a fanouškům z celého světa za veškerou jejich podporu. Glen teď chce jen pokračovat ve hře, kterou miluje," dodal právník.

Reklama

Související témata: