Hlavní obsah

Zraněný Jurásek, vyloučený exslávista, vzteklý Di María. Benfica prožila zlý start! Ale výkon byl dobrý, řekl kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takovou premiéru v portugalské lize si bývalý obránce Slavie David Jurásek rozhodně nepředstavoval. Pět dnů po triumfu v Portugalském superpoháru byl český reprezentant u ligové porážky Benfiky Lisabon na půdě Boavisty Porto (2:3). Navíc kvůli nešetrnému zákroku domácího Lourenca pondělní zápas nedohrál. Na obratu Boavisty, který dokonal ve 13. minutě nastavení Boženík, se podílel vyloučením zkraje druhé půle někdejší útočník Slavie Petar Musa.

Foto: Profimedia.cz

David Jurásek v dresu Benfiky Lisabon.

Článek

„Jsem zklamaný z výsledku, ale nikoli z výkonu, moji hráči udělali všechno. Musíme porážku přijmout, zklamání hodit brzy za hlavu a nachystat se na další zápas," řekl po utkání německý kouč Benfiky Roger Schmidt.

Jeho mužstvo mělo nakročeno k vítězství, po prvním poločase vedlo gólem hvězdné posily, záložnka Angela Di Maríi. Jenže krátce po přestávce byl za nešetrný zákrok vyloučený chorvatský útočník Musa a duel nabral úplně jiný děj. „Neviděl jsem ten zákrok, ale podle toho, co jsem slyšel, červená byla," uvedl Schmidt.

Červenou kartu odskákal překvapivě také Di María, kterého se Schmidt rozhodl vystřídat za defenzivně laděného Moratu. Argentinský mistr světa střídání neunesl, kouči dal jasně najevo, co si o tom myslí. Navíc před lavičkou vzteky nakopl flašku s iontovým nápojem a dostal žlutou kartu.

„V hráčích jsou emoce, tohle je normální, nikdo nechce být střídán. Vedli jsme a šli jsme do deseti hráčů, musel jsem něco změnit. Byli jsme pořád ve velmi dobré situaci, kdybychom udrželi vzadu nulu, zápas bychom vyhráli. Morata splnil očekávání, byli jsme ve středu pole stabilní, dokonce vstřelil málem vítězný gól," vysvětloval Schmidt stažení Di Maríi.

I přes bleskové vyrovnání byl nakonec k výhře blíž favorit, když se v 75. minutě trefil Rafa Silva. Na brance měl velký podíl únikem po levé straně a následnou ostrou přihrávkou do šestnáctky Jurásek.

Jenže v 90. minutě srovnal z penalty Lourenco, který vzápětí ostře fauloval Juráska, aniž by byl napomínán. Exslávista, který přišel do Benfiky v červenci za 14 milionů eur (přibližně 330 milionů korun), odkulhal za pomoci lékaře z trávníku. Louranco byl ale dál v ráží, brzy za další hrubý zákrok dostal přímo červenou kartu. Když už se zdálo, že duel skončí 2:2, dal Benfice mat ve 13. minutě nastavení svým druhým gólem Slovák Boženík.

„Jsem spokojený, jak jsme reagovali v oslabení. Ukázali jsme, že chceme vyhrát, vytvořili jsme si šance. Po našem druhém gólu vypadalo, že zvítězíme. Bohužel po nedorozumění v obraně soupeř vyrovnal z penalty a pak jsme dostali ještě třetí gól," litoval Schmidt.

Reklama