Hlavní obsah

FIFA ratifikovala desetiměsíční trest pro Tonaliho, ode dneška platí celosvětově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desetiměsíční distanc za sázení na fotbal pro italského reprezentanta Sandra Tonaliho z Newcastlu platí celosvětově a vstoupil v platnost už dnes. Oznámení Mezinárodní fotbalová federace FIFA tak dnes ukončilo naděje trenéra Eddieho Howea, který věřil, že záložníka bude mít k dispozici ještě na víkendový zápas Premier League.

Foto: Lee Smith, Reuters

Italský fotbalista Sandro Tonali

Článek

Tonali dostal ve čtvrtek v sázkařské aféře, která zasáhla italský fotbal, trest celkem na 18 měsíců. V rámci dohody s italským svazem (FIGC) a prokuraturou si osm měsíců odpyká alternativním způsobem a absolvuje terapii. Reprezentační kolega Nicolo Fagioli byl minulý týden suspendován na sedm měsíců. Další hráč národního týmu Villy Zaniolo z Aston Villy je ještě vyšetřován.

Podle FIFA požádal italský svaz, aby zastavení činnosti pro Tonaliho platilo celosvětově. Mezinárodní federace mu vyhověla a suspendace vstoupila v platnost. Reprezentační záložník už si tak v této sezoně Premier League nezahraje a přijde v příštím roce i o mistrovství Evropy, pokud se Italové na finálový turnaj kvalifikují.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.