Hlavní obsah

Chorvatsko - Arménie 1:1Fotbalisté Chorvatska v přípravě před ME jen remizovali s outsiderem

Velka Gorica

Chorvatští vicemistři světa, kteří se utkají s českými fotbalisty v základní skupině evropského šampionátu, remizovali v dnešním domácím přípravném zápase s Arménií 1:1. Na úvodní branku Ivana Perišiče z 24. minuty odpověděl v druhém poločase Wbeymar. Svěřenci Zlatka Daliče se před Eurtem střetnou ještě 6. června s Belgií.

Foto: Sport.cz

Bývalý hráč pražské Sparty Karavajev se trefil za ruskou reprezentaci.

Článek

Stejný výsledek uhrálo i Slovensko proti Bulharsku a Severní Makedonie se Slovinskem. Výhru 4:1 vybojovalo Kosovo, které po čtyřech trefách Vedata Muriqiho porazilo San Marino.

Chorvatští fotbalisté měli proti Arménii dobrý vstup do utkání a ujali se vedení ve 24. minutě. Na rohový kop kapitána Modriče si naskočil Perišič a prudkou hlavičkou nedal brankáři Jurčenkovi šanci. Útočník Interu Milán tak stylově oslavil 100. start v reprezentaci.

Radost Chorvatů sice zakalily o chvíli později zdravotní potíže Brekala, který musel střídat kvůli zraněnému kotníku, přesto domácí tým v první půli dál dominoval. Do přestávky mohl zvýšit náskok znovu Perišič, ale po pěkné týmové souhře minul prázdnou branku. Neuspěl ani střídající Pašalič, jenž při dorážce trefil pro změnu tyč.

Chorvaté, kteří do druhé části udělali čtyři změny a vystřídali i lídra Modriče, nakonec vedení neudrželi. Osmnáct minut před koncem se opřel do míče ze střední vzdálenosti Wbeymar a střelou horního rohu vyrovnal. Arménie, která jinak vede aktuální kvalifikační skupinu na MS 2022, potvrdila dobrou formu a neprohrála již devátý zápas za sebou.

Remízou 1:1 skončilo i utkání Slovenska s Bulharskem. Svěřenci kouče Tarkoviče v Riedu sice prohrávali po brance Ilieva z 9. minuty, přesto ještě v úvodní části vyrovnal Bénes. Slováci v letošním kalendářním roce remizovali již ve třetím ze čtyř duelů.

Podobný průběh měl rovněž duel Polska s Ruskem. I v něm padla brzká první branka, když se trefil po čtyřech minutách hry domácí Šwierczok, ještě v první půli však vyrovnal bývalý hráč pražské Sparty Karavajev. Poláci vyhráli jen jeden z posledních šesti zápasů.

Blízko výhry byli fotbalisté Severní Makedonie. Senzační přemožitelé Německa z březnové kvalifikace o MS vedli nad Slovinskem zásluhou Elmase, nicméně v sedmé minutě nastaveného času o cenný úspěch přišli, když brankáře Dimitrievského překonal střídající Črnigoj.

Velké střelecké představení předvedl v utkání Kosova se San Marinem v Prištině útočník Muriqi. Sedmadvacetiletý střelec Lazia Řím dal všechny čtyři branky domácího týmu.

Přípravná fotbalová utkání před mistrovstvím Evropy:
Chorvatsko - Arménie 1:1 (1:0)
Branky: 24. Perišič - 72. Wbeymar.
Chorvatsko: Livakovič - Vrsaljko (46. Juranovič), Vida (46. Škorič), Čaleta-Car, Barišic - Brozovič - Modrič (46. Rebič), Vlašič (46. Petkovič) - Brekalo (26. Pašalič), Kramarič, Perišič (61. Badelj).
Slovensko - Bulharsko 1:1 (1:1)
Branky: 27. Bénes - 9. Iliev.
Severní Makedonie - Slovinsko 1:1 (0:0)
Branky: 55. Elmas - 90.+7 Črnigoj.
Kosovo - San Marino 4:1 (2:0)
Branky: 28., 45.+1, 46., 76. z pen Muriqi - 85. Tomassini.
Polsko - Rusko 1:1 (1:1)
Branky: 4. Šwierczok - 21. Karavajev.

Reklama